• Crnogorski
  • English

Finansije stabilne, predložen prvi set mjera

Finansijski sistem Opštine Tivat je uravnotežen, ostvarenje budžeta u realnim, očekivanim okvirima što znači da Tivat...

Saznaj više

Uspostavljena viber zajednica Opštine Tivat

Opština Tivat sve svoje kanale komunikacije - internet, zvanične naloge na mrežama fejsbuk, instagram i twitter, stav...

Saznaj više

Volonteri su pravi aspekt ljudskosti

Predsjednik Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS) dr Siniša Kusovac sa saradnicima primio je juče volontere ...

Saznaj više

Obavještenje

01-jun-2020

Sekretarijat za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat, obavještava javnost da se na osnovu Rješenja br. 10-341/20-upI-143/1 od 01.06.2020. godine izvode radovi uzdužnog prekopavanja javne saobraćajne površine – ulica Riblja kost u naselju Krašići. Za vrijeme izvođenja radova, zbog suženja puta, saobraćaj će se odvijati propuštanjem vozila naizmjenično.
Planirani radovi će se izvoditi u periodu od 05.06. do 15.06.2020.godine.

Obavještenje

20-maj-2020

Sekretarijat za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj obavještava javnost da će se javna tribina o Elaboratu procjene uticaja na životnu sredinu za Glavni sistem za irigaciju golf terena u okviru Luštica Development-a, na poluostrvu Luštica, opština Tivat, održati u utorak 26.05.2020. godine, sa početkom u 12:00 časova, u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat. Na javnoj tribini, shodno mjerama za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa, obavezno je nošenje zaštitne maske, kao i poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između prisutnih.

Napominjemo da javna rasprava o predmetnom Elaboratu i dostavljanje primjedbi i mišljenja u pisanoj formi na adresu Opštine Tivat, Sekretarijat za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj, ili na e-mail javna.rasprava@opstinativat.com,   traje do četvrtka 28.05.2020. godine.

Elaborat – PDF

Izmjena rezima saobraćaja, šetalište Seljanovo

04-maj-2020

Sekretarijat za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat, obavještava javnost da se na osnovu Rješenja br. 10-341/20-upI-115/1 od 04.05.2020. godine izvode radovi prekopavanje javne saobraćajne površine – ulice Šetalište Seljanovo radi priključenja objekta na UP 1-22 na kanalizacionu infrastrukturu, investitora General invest doo iz Podgorice. Za vrijeme izvođenja radova, zbog suženja puta, saobraćaj će se odvijati propuštanjem vozila naizmjenično.
Radovi će se izvoditi u periodu od 05.05. do 15.05.2020.godine.

OBAVJEŠTENJE

15-apr-2020

Sekretarijat za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat, obavještava javnost da se na osnovu Rješenja br. 10-341/20-upI-102/1 od 14.04.2020. godine, investitoru “LUŠTICA DEVELOPMENT” AD Tivat, odobrava djelimično zatvaranje lijeve saobraćajne trake za saobraćaj, odnosno privremena izmjena režima saobraćaja na dijelu lokalnog puta Radovići – Oblatno u dužini od 25 m, radi izvođenja radova na izgradnji objekata MVO, MV1 I MV2 (Marina Vila) na UP 76. Za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati propuštanjem vozila naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.
Izmjenjeni režim saobraćaja primjenjivaće se u periodu od 16.04. do 15.05.2020.godine.

Počela podjela humanitarne pomoći

30-mar-2020

Distribucija humanitarne pomoći počela je danas i trajaće dva dana. Za 80 korisnika pripremljeno je 80 paketa sa namirnicima, voćem, povrćem i higijenskim sredstvima. Pakete će distribuirati četiri tima volontera Crvenog krsta i Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS).

Donacija Crvenog krsta Crne Gore je 40 osnovnih paketa koji su dopunjeni, a 40 paketa je formirano iz sopstvenih sredstava i donacija.

Timovi dostavljaju hranu korisnicima po unaprijed određenom spisku i hodogramu, kako bi mjere fizičke distance I izbjegavanja okupljanja, bile maksimalno poštovane.

Call centar asistira u akciji, obavještavanjem korisnika da će volonteri doći da dostave pakete. Od volontera se očekuje maksimalna ozbiljnost, i totalno izbjegavanje kontakata sa korisnicima, bez obzira na eventualna poznanstva. Od korisnika takođe.

Prioritet akcije, pored humanitarnog dijela, jeste da prvenstveno volonteri budu bezbjedni, jer tako čuvaju i druge. Volonteri imaju uniforme, legitimacije a dostavna vozila su vidno označena naljepnicama.

Petnaest volontera  OTZS, inače radnika Opštine Tivat, nije oslobođeno radne obaveze, već pored volontiranja, rade u Opštini, na redovnim poslovima. U volonterskom timu su raspoređeni po smjenama, zavisno od radnih obaveza. 

Psihosocijalna pomoć

30-mar-2020

Opština Tivat obezbijedila je uslugu psihosocijalne podrške, u okviru Call centra.

Svakod dana od 16 do 18 časova, građanima kojima je potrebna, podršku ove vrste pružiće dr Dušan Radoman, diplomirani psiholog.

Saopštenje

30-mar-2020

Tivat, 30.3.2020.

Uvažavajući preporuke Nacionalnog koordinacionog tima za borbu protiv zaraznih bolesti, Vodovod i kanalizacija Tivat je u prethodnom periodu preduzeo niz preventivnih mjera, a sve u cilju  suzbijanja i sprečavanja prenošenja COVID-a 19.

Ovom prilikom, još jednom apelujemo na građane, da u skladu sa preporukom Nacionalnog tima zaista i OSTANU DOMA i eventualne reklamacije, primjedbe i stanja na svojim brojilima, dostave preko telefona 671-788 i 069 149 483 (Viber) ili preko web sajta www.vodovodtivat.com i e-maila vik-tivat@t-com.me

Brojila koja se nalaze u dvorištima kuća i zgrada, a koja su dostupna našim inkasantima iz zajedničkih prostorija, redovno će biti očitavana. Mole se potrošači čija se brojila nalaze u stanovima da sami javljaju stanja.

Iskoristili bismo ovu priliku da podsjetimo potrošače da Vodovod i kanalizacija Tivat vrši redovno vodosnabdjevanje i odvođenje otpadnih voda kao i da se redovno kotroliše kvalitet ispravnosti vode za piće, kako od naših stručnih službi, tako i od eksternih sertifikovanih laboratorija, a sve u cilju da se svim građanima obezbjedi hemijski i bakteriološki ispravna voda za piće. Takođe svi zaposleni su angažovani na redovnom održavanju vodovodne i kanalizacione mreže.

Želimo napomenuti da je veliki broj gradilišta u Tivtu i dalje aktivan i da prilikom izvođenja radova dolazi do oštećenja cjevovoda, tako da i ovim putem molimo sve Investitore i Izvođače radova da obrate posebnu pažnju prilikom izvođenja radova i da se što odgovornije odnose prema postojećim instalacija, jer je u ovim trenucima posebno važno svim građanima obezbjediti redovno i kontinualno vodosnabdjevanje.

Ovom prilikom Vas obavještavamo da će doo Vodovod i kanalizacija Tivat uplatiti iznos od 5000€, a izvršni direktor Alen Krivokapić će se odreći dijela svog ličnog dohotka i donirati ga Nacionalnom koordinacionom timu u svrhu borbe protiv COVID-a 19.

Takođe predložićemo  Osnivaču – Opštini Tivat da dio dobiti, koja je ostvarena u 2019.g., bude uplaćen Nacionalnom koordinacionom timu u borbi protiv ove opake bolesti.

To je naš mali doprinos u ovoj situaciji, a sve uz poruku

 

ČUVAJMO ZDRAVLJE I OSTANIMO DOMA.

Izvršni direktor

Alen Krivokapić

Obavještenje

30-mar-2020

U skladu sa postojećom situacijom a imajući u vidu da je Poreska uprava produžila rok za predaju  finansijskih iskaza, prijave za porez na nepokretnosti ( sa pratećom dokumentacijom) se mogu dostaviti do 15.04.2020. godine elektronskim putem ,na e-meil adresu  dijana.vukmirovic@opstinativat.com, na obrascu PPN-2  koji možete naći na našem sajtu. Sve dodatne informacijue možete dobiti i putem broja telefona 069380010 svakog radnog dana od 9-12h.

Partneri