Omladinske igre bez granica povodom Dana mladih

09 aug 2024

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Tivat u ponedjeljak 12. avgusta organizuje Omladinske igre bez granica, u saradnji sa Avanturističkim klubom K4. Događaj će se održati na obali Pine, sa početkom u 19h.

“Igre bez granica za mlade organizujemo upravo omladini u čast, imajući u vidu da je u kalendaru Ujedinjenih nacija ovaj datum, 12. avgust, prepoznat kao Međunarodni dan mladih, kako bi se skrenula pažnja šire zajednice na njihov položaj i potrebe” - istakla je ovim povodom sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević. Ona je pozvala sve mlade uzrasta od 3 do 13 godina i od 14 do 29 godina da se uključe i zabave. “Logičke igre”, “Lavirint”, “Školica”, “Daj koš”… samo su neki od naziva igara, dok će za najmlađe biti organizovan poseban, njima prilagođen poligon. Iz Sekretarijata pojašnjavaju da prijava za učešće nije potrebna, te da su svi dobrodošli.

“Ovo je ujedno i prilika da najavimo skoro svečano otvaranje Omladinskog centra. Centar je spreman, tehnički opremljen i nalazi se u prostorijama Šoping centra na Seljanovu. Angažovali smo omladinsku radnicu koja priprema sam program rada i vrši posljednje aktivnosti pred početak rada” – istakla je Mišković Vidojević. Omladinski centar biće prostor u kojem će mladi moći da se druže, prisustvuju brojnim edukacijama, kreativnim radionica, u kojem će moći da se informišu o dostupnim stipendijama, omladinskim razmjenama i seminarima. Svi sadržaji biće besplatni i na taj način, dostupni svima.

post slika