Sport

U Tivtu radi nešto više od 40 amaterskih sportskih klubova, dva školska sportska društva i tri društva sportske rekreacije. Zastupljena su ukupno 24 različita sporta. Više od 30 klubova radi samostalno i u okviru republičkih saveza, a osam boćarskih klubova radi u okviru Boćarskog saveza opštine Tivat. Sjedište Boćarskog saveza Crne Gore upravo je u Tivtu.

Opština Tivat podržava sportske aktivnosti kroz sufinansiranje programskih aktivnosti sportskih klubova. U prosjeku, na godišnjem nivou finansijsku podršku Opštine ima četrdesetak sportskih klubova, a budžetska sredstva koja se izdvajaju u ovu svrhu na godišnjem nivou u prosjeku iznose oko 370.000€.

Opština Tivat učestvuje ili pak podržava organizaciju brojnih sportskih takmičenja i druge manifestacije koje za cilj imaju promociju sporta i zdravih životnih stilova. Balkansko prvenstvo u jedrenju 2019, Novembarski dani sporta, City Games, Dan reprezentacija, Sajam sporta samo su neki od sportskih događaja koje je podržala ili organizovala Opština Tivat u proteklom periodu.

Takođe, Opština Tivat svake godine nagrađuje najbolje sportiste i na taj način prepoznaje pojedinačne ali i kolektivne sportske uspjehe.

Sportisti u Tivtu koriste površine od oko 54.000 m² otvorenog i zatvorenog prostora. JU Sportska dvorana Tivat raspolaže sa 2.700m² terena i 1.100 sjedećih mjesta. U Tivtu postoji i otvoreni poligoni za male sportove, školska dvorana i pripadajući tereni, boćarska dvorana Kalimanj i otvorena boćališta, fudbalski tereni, teniski tereni, tereni za basket…

U proteklom periodu renoviran je pomoćni teren FK “Arsenal” i to u skladu sa FIFA standardima. Ulagano je u manje sportske terene i igrališta, pa je tako izgrađen manji sportski kompleks na obali u Donjoj Lastvi, izgrađen sportski teren u Gošićima, rekonstruisan bućarski zog u Gradiošnici, uređen košarkaški teren u Velikom gradskom parku…

Niže možete pogledati imenik sportskih organizacija u Tivtu, ali i drugu važnu dokumentaciju iz ove oblasti.

Sajam sporta 1

ODLUKA O RASPODJELI SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANJE PROGRAMA SPORTSKIH ORGANIZACIJA ZA 2020. GODINU – PDF

ODLUKA O RASPODJELI SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANJE PROGRAMA SPORTSKIH ORGANIZACIJA ZA 2019. GODINU – PDF – PDF

ODLUKA O RASPODJELI SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANJE PROGRAMA SPORTSKIH ORGANIZACIJA ZA 2018. GODINU – PDF – PDF

ODLUKA O RASPODJELI SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANJE PROGRAMA SPORTSKIH ORGANIZACIJA ZA 2017. GODINU – PDF – PDF

PROGRAM SUFINANSIRANJA SPORTA ZA 2016. GODINU –
PDF
ZAKLJUČAK

PROGRAM SUFINANSIRANJA SPORTA ZA 2015. GODINU –
PDF
ZAKLJUČAK
PROGRAM SUFINANSIRANJA SPORTA ZA 2014. GODINU –
PDF
PROGRAM SUFINANSIRANJA SPORTA ZA 2013. GODINU –
PDF
 ZAKLJUČAK

PROGRAM SUFINANSIRANJA SPORTA ZA 2012. GODINU –
PDF

IMENIK SPORTSKIH ORGANIZACIJA  – PDF

RJEŠENJE O BRISANJU IZ REGISTRA SPORTSKIH ORGANIZACIJA 2016 – PDF

Ustanove Grada