Turizam

Na crnogorskoj turističkoj mapi Tivat zauzima posebno mjesto zahvaljujući prvenstveno izvanrednom geografskom položaju, prirodnoj ljepoti, spomenicima velike kulturne i istorijske vrijednosti, ali svakako i zahvaljujući razvoju elitnog turizma, ulaganjima stranog kapitala u infrastrukturu, ulasku svjetskih brendova, te intenzivnim promotivnim kampanjama  na inostranim tržištima. Zahvaljujući svojoj poziciji u centralnom dijelu Bokokotorskog zaliva Tivat jeste najsunčaniji grad ovog, po svom istorijskom značaju i kulturnom nasljeđu, jedinstvenog zaliva na Mediteranu.

Ono što jednu turističku destinaciju, pored njenih prirodnih potencijala, čini privlačnom jesu svakako i kulturno – istorijski spomenici, a kojima se i tivatska opština može pohvaliti. Na teritoriji opštine Tivat status kulturnog dobra ima dvadeset šest nepokretnih i devet pokretnih kulturnih dobara. Brojne crkve, manastiri, spomenici, spomen – ploče i zbirke posebna su vrijednost koja privlači poklonike kulturnog turizma.

Tivat je spoj starog i modernog, renesansne i savremene arhitekture, raj za one koji traže mir i prilika za one koji žele trenutke uživanja na plažama i ostrvima. Posebna dragocjenost su šetnje po zaleđu, stazama Vrmca ili Luštice, posjeta prirodnom rezervatu Solila. Tivat se diči najvećom marinom za superjahte na Mediteranu, a njena je izgradnja odigrala značajnu ulogu u transformaciji grada u elitnu destinaciju za međunarodni turizam. Tivatska opština  postala je tako domaćin najznačajnijih svjetskih nautičkih događaja i jedna od najistaknutijih destinacija na Jadranu, koja zadovoljava potrebe turista iz cijelog svijeta.

U prilog tome govori i izgradnja naselja Luštica Bay, koje predstavlja jedan od najvećih investicioni projekata u Crnoj Gori. Samim tim načajam je činilac razvoja turističke ponude Grada i države, a takođe je i globalni promoter Tivta kao respektabilne investicione i turističke destinacije.

Ono što Tivat izdvaja od ostalih crnogorskih destinacija jeste postojanje međunarodnog aerodroma, što ga čini lako pristupačnim za turiste. Danas je Tivat privlačna destinacija koju turisti posjećuju tokom cijele godine.

Strategija razvoja turizma opstine Tivat 2020 – 2024, sa akcionim planom 2020 – 2024 PDF

Tourism strategy development of Tivat municipality with Action plan 2020 2024 PDF

Strategija razvoja ruralnog turizma Crne Gore sa akcionim planom do 2023. godine PDF

Strategija ruralnog razvoja do 2020. godine PDF

Odluka o podsticajima za razvoj poljoprivrede 2020.godine PDF

Za spisak hotela na teritoriji opštine Tivat kliknite ovdje

KUPALIŠTA NA TERITORIJI OPŠTINE TIVAT
Tivat – Solila
Plavi horizonti
Tivat – kupalište ispred hotela Palma
Tivat – Belane
Bazen Lido – Mar
Tivat – Luštica bay
Tivat – Opatovo
Tivat – Donja Lastva
Tivat – Seljanovo
Tivat – kupalište ispred hotela La Roche
Opatovo – Tivat
Tivat – Obala Đuraševića

Za spisak ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Tivat kliknite ovdje

Za spisak kompanija koje se bave nautičkim turizmom na teritoriji opštine Tivat kliknite ovdje

Za spisak Rent a Car agencija na teritoriji opštine Tivat kliknite ovdje

Za pristup web stranici Turističke Organizacije Tivat kliknite ovdje

Ustanove Grada