Prijem za učesnike četvrtog “Kola bez granica”

22 aug 2024

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je djecu učesnike i organizatore IV Međunarodnog dječjeg festivala folklora “Kolo bez granica”, koji se održava u Tivtu od 22. do 24. avgusta. Po riječima organizatora Kulturno-umjetničkog društva Boka, festival ove godine okuplja djecu iz 5 evropskih zemalja.

Na prijemu kod prvog čovjeka grada predstavili su se članovi KUD „Oplenac“ iz Topole /Srbija/, Folklornog ansambla „Elk“ iz Elka /Poljska/, ansambla „Nistrenii“ iz Soroke /Moldavija/ i ansambla „Megdan“ iz Bogdanaca /Sjeverna Makedonija/.

Predsjednik opštine gostima je poželio toplu doborodošlicu, a organizatorima uspjeh u realizaciji samog događaja: „Želim da se u Tivtu lijepo i ugodno osjećate, a siguran sam da ćete svojim nastupom impresionirati publiku i pobrati brojne aplauze. Kolo bez granica jedna je od masovnijih manifestacija u Tivtu i očekujte puno šetalište Pine.“

Direktor festivala Vidak Božović zahvalio je Opštini Tivat na pruženoj podršci i razumijevanju značaja projekta: „Ovaj je festival održiva platforma za dalji razvoj KUD-a Boka. Posebno raduje što je u organizaciju manifestacije uključeno sve više i više omladinaca i djece, koji su istinski domaćini našim gostima.“ Božović je naglasio kako će djeca iz Tivta imati priliku da se predstave i na festivalima u organizaciji gostujućih grupa, te kako je ove godine izostalo učešće ansambla iz Uzbekistana, ali da se nada njihovom dolasku naredne godine.

Tokom prijema, gosti i domaćin razmjenili su prigodne poklone.

Svečano otvaranje festivala i koncert na kojem će nastupiti svi učesnici biće održano večeras na rivi Pine sa početkom u 20h. Željko Komnenović večeras će svečano otvoriti manifestaciju. Petak je po najavi organizatora edukativno-zabavni dan sa brojnim radionicama i igrama, dok je za subotu 24. avgust planirana velika parada gradom od 19h, uz Gala koncert koji će početi na Pinima u 20h. Pored učesnika iz četiri gostujuće zemlje, na Gala koncertu će se predstaviti  i domaći ansambli iz Berana i Tuzi.

Međunarodni dječji festival folklora "Kolo bez granica" održava se pod pokroviteljstvom Opštine Tivat, a podržan je od strane Turističke organizacije Tivat, Porto Montenegra i drugih brojnih sponzora.

post slika