Zamjenik ambasadora Australije u posjeti Opštini Tivat

19 sep 2024

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović susreo se danas sa zamjenikom ambasadora Australije u Crnoj Gori, Filipom Andersonom, koji je po prvi put zvanično posjetio tivatsku lokalnu upravu.

Zahvaljujući prvom čovjeku opštine na gostoprimstvu, Anderson je pokazao interesovanje za detaljnije informacije u vezi sa gradom i njegovim budućim razvojem. Predsjednik opštine naglasio je kako je Tivat izrazito dinamična, internacionalna sredina u kojoj se tokom godine organizuje veliki broj različitih događaja od regionalnog, pa i svjetskog značaja. Komnenović je predstavnika Ambasade Australije upoznao i sa izazovima sa kojima se lokalna uprava susreće, a koji nesporno prate ubrzan razvoj Tivta kao destinacije.

Zamjenik ambasadora istakao je kako u Tivtu boravi značajan broj državljana Australije koji su mahom zaposleni na inostranim investicionim projektima koji se razvijaju na teritoriji opštine. U posebnom fokusu razgovora bila su pitanja kulture, kulturnih događaja od značaja za grad i moguća podrška projektima nevladinog sektora. Tokom susreta dogovoren je okvir moguće saradnje u oblasti kulture.

post slika