Prijem za članove “Rebela“

01 okt 2024

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je predstavnike kik boks kluba “Rebel“, čiji je član Lazar Klikovac osvojio Svjetski kup u Uzbekistanu. Pored Klikovca, prijemu su prisustvovali njegov kolega, kik bokser Mihailo Ćulafić, trener Boško Pavićević i predsjednik kluba Nikola Čepić.

“Čast je razgovarati sa pobjednikom Svjetskog kupa”, istakao je Komnenović čestitajući mladom borcu, ali i upravi kluba. “Ovo je još jedan u nizu velikih sportskih uspjeha za naš mali grad. Važno je održati kontinuitet uspjeha, a za to su neophodni dobri uslovi i kadar. Lokalna uprava na čijem sam čelu nastaviće da pruža podršku “Rebelu” koji ulaže ogromne napore da stvori svjetske šampione.”

Svjetski kup u Uzbekistanu okupio je 2.500 boraca iz 40 zemalja. Nastupajući za crnogorsku reprezentaciju u Taškentu, Klikovac je finalu discipline K1, kategorije do 81 kilogram, savladao domaćeg borca Rahmatjona Hodžajeva.

Njegov klupski kolega Mihailo Ćulafić će se 12. oktobra boriti na najprestižnijoj svjetskoj kik boks organizaciji “Glory” u Roterdamu, Holandija, gdje ga očekuje protivnik iz Maroka. Ujedno će biti i prvi crnogorski kik bokser koji je potpisnik pomenute organizacije, istakli su iz tivatskog kluba “Rebel”.

Za postignut uspjeh, Klikovcu je opredjeljena simbolična novčana nagrada u skladu sa opštinskom odlukom o podršci sportu. Prijemu u kabinetu prisustvovala je i sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević.

post slika