Ambasador Slovenije u Crnoj Gori u posjeti Opštini Tivat

08 nov 2021

Ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori Nj.E. Gregor Presker boravio je u zvaničnoj posjeti Opštini Tivat, gdje se susreo sa predsjednikom opštine Željkom Komnenovićem i potpredsjednicima Vladimirom Arsićem i Goranom Božovićem. Sa predstavnicima izvršne vlasti na lokalnom nivou, ambasador je razgovarao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Tivtu.

Predsjednik opštine Željko Komnenović istakao je da je nova vlast stabilizovala finansije i okrenula novi list u odnosima lokalne samouprave sa stranim investitorima, ali je ukazao i na potrebu stabilizovanja političke situacije.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim projektima kao što su izgradnja saobraćajnice MR2, čiji je završetak planiran prije početka naredne turističke sezone, te novi projekat Boka Place u sklopu kompleksa Porto Montenegro, za koji su nedavno uspješno naplaćene komunalije. Interesovanje stranih investitora za nova ulaganja u Tivat je veliko, s posebnim akcentom na oblast sportskog turizma.

Podsjećajući na nedavnu posjetu delegacije slovenačkog grada Pivke Opštini Tivat povodom bratimljenja dobrovoljnih vatrogasnih društva dva grada, Komnenović je ambasadora upoznao i sa planovima unapređenja te saradnje u budućnosti. Ambasador Presker izrazio je zadovoljstvo zbog uspostavljanja novih veza sa Slovenijom i istakao da je perspektiva za Tivat velika.

post slika