Dani Tivta u Novom Sadu od 21. do 24. marta

05 okt 2023

Potpredsjednik opštine Tivat Andrija Petković pokrenuo je inicijativu za ponovno obilježavanje „Dana Tivta“ u Novom Sadu, što kako ističe, osjeća kao moralnu obavezu, predloživši takođe da se organizuju i „Dani Novog Sada“ u našem gradu.

Programi će omogućiti dijalog prije svega na planu kulture, ali i privrede i ekonomije.

- Tivat ima mogućnost da predstavi raznolik kulturno-umjetnički program, od muzičkih koncerata, dramskih predstava do izuzetno popularnih maškara. Unaprijed se radujemo razmjeni iskustava i budućoj saradnji- rekao je Petković.

Svoj dolazak u Tivat u okviru manifestacije „Dani Novog Sada“ najavio je i violinista Stefan Milenković, koji se danas sastao s potpredsjednikom opštine Tivat dr Andrijom Petkovićem i direktorom KCNS Bojanom Panaotovićem.

Grad Novi Sad pružiće podršku Kulturnom centru Novog Sada kao najznačajnijoj kulturnoj ustanovi u planovima za realizaciju „Dana Tivta“ u Novom Sadu. Planirana saradnja uspostaviće se sa Centrom za kulturu opštine Tivat.

Sastanku su, pored Petkovića, prisustvovali član Gradskog vijeća zadužen za kulturu Dalibor Rožić, načelnica Gradske uprave za kulturu Zorica Šijak, direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović i saradnica KCNS Miljana Kozarov.

- Veliko nam je zadovoljstvo što je između naša dva grada potpisan sporazum koji predstavlja dobru osnovu u realizaciji zajedničkih programa. Imamo veliki potencijal da trasiramo put jednom takvom programu. Zbog toga su sa nama danas načelnica Gradske uprave za kulturu Zorica Šijak i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović. KCNS kao krovna ustanova kulture u Novom Sadu realizuje slične programe s brojnim gradovima iz Evrope, regiona i naše zemlje ‒ istakao je Dalibor Rožić. post slika