Dr Andrija Petković: Tivat će predstaviti mladost, šarm i ljepotu

19 mar 2024

Najava: Dani Tivat u Novom Sadu 22-24. mart

„Tivat će u Novom Sadu predstaviti šarm, otmenost i ljepotu“ - rekao je potpredsjednik Opštine Tivat dr Andrija Petković gostujući u jutarnjem programu na RTV Vojvodina, najavljujući tako manifestaciju "Dani Tivta u Novom Sadu“ koja će se u Novom Sadu održati od 22 - 24. marta.

„Već u petak očekuju nas sastanci u Privrednoj komori Vojvodine, kao i potpisivanje Sporazuma sa Kulturnim centrom Novog Sada. U subotu je svečana povorka u kojoj učestvuju mažoretke "Modesta", te članovi GPD Tivat, KUD "Boka" i "Maškarade". Istovremeno, naša klapa "Jadran' će na Trgu kod katoličke porte imati svoj nastup, a tamo ćemo i Novosađane počastiti ribom i vinom. Baš kao što ćemo ih počastiti i u nedelju veče predstavom CZK Tivat, "Ćelava pjevačica"“ – istakao je Petković.

Petković naglašava da Tivat ima šta da pokaže i da i u narednom periodu želi da uspostavi saradnju sa gradovima regiona: „Sem što imamo šta da ponudimo, imamo i dosta prostora da preuzmemo dobre prakse drugih. Zaista je želja svih nas u Opštini Tivat, da Sporazumi i prijateljstva ne ostanu mrtvo slovo na papiru, već da budu dobra osnova za konkretnu saradnju“ - rekao je Petković u emisiji " Dobro jutro Vojvodino".

Opština Tivat i Grad Novi Sad potpisali su Sporazum o uspostavljanju saradnje u julu prošle godine, krunišući tako višegodišnje prijateljstvo. Tokom „Dana Tivta u Novom Sadu“ biće uspostavljeni i formalni odnosi saradnje između JU Gradska biblioteka Tivat i Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“, a Tivat će Novom Sadu donijeti dah Mediterana uz autentičnu muziku, gastronomiju, nastupe renomiranih kulturno-umjetničkih društava i organizacija.

post slika