Otvoren javni konkurs za podršku ženskom preduzetništvu

03 nov 2023

Sekretarijat za privredu Opštine Tivat raspisao je Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine Tivat opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu. Mogućnost da dostave svoj biznis plan i učestvuju na konkursu za dobijanje nepovratnih finansijskih sredstava imaju žene preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa sa prebivalištem, odnosno sjedištem firme u Tivtu. Linija podrške iznosi 40.000€, a maksimalni iznos dodijeljenih sredstava za biznis plan ne može iznositi više od 30% od ukupnog iznosa predviđenog budžetom.

„Linija podrške ženskom biznisu ove je godine za 10.000€ veća u odnosu na 2022. godinu. Prošle smo godine ovim sredstvima podržali šest ženskih biznisa i zabilježili rekordno veliki broj prijava. Nadamo se da će i ove godine sredstva podrške stići u ruke dama koje imaju održivu, originalnu ideju koja korespondira sa strateškim smjerovima razvoja Opštine iz oblasti: poljoprivrede, razvoja ruralnih područja, turizma, zanatstva, očuvanja kulturne baštine, sporta, održivog razvoja“ – istakao je sekretar za privredu Vedran Božinović.

Konkurs je otvoren do 2. decembra 2023. godine, a tekst javnog konkursa, prijave na konkurs i model za prijavu biznis ideje, mogu se preuzeti u nastavku:

Javni konkurs - PDF

Prijava na konkurs - Word

Model za prijavu biznis ideje - Word

U sklopu aktivnosti podrške ženskom preduzetništvu Opština Tivat je izradila tri kratka promo filma sa ciljem predstavljanja tri uspješna ženska biznisa, koji su se razvili uz pomoć sredstava dobijenih na ovom konkursu. U njima su predstavljene tri preduzetnice iz Tivta: Marina Ristanović vlasnica poslastičarske radionice „Tortica Sweetland“, Jelena Bogović vlasnica veterinarske ambulante „Adria vet“ i Stanka Bojić vlasnica servisa za uslužno pranje i peglanje „Shine M&D“.  Prvi od tri promo filma možete pogledati na linku: https://youtu.be/dLFsJ8-Zg2k

post slika