Komnenović primio u radnu posjetu ministra sporta i mladih

12 apr 2023

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević sa saradnicima danas je boravio u radnoj posjeti Tivtu, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Željkom Komnenovićem.

Tokom sastanka razgovarano je o temama koje se odnose prvenstveno na vidove podrške razvoju tivatskog sporta, projekte unaprjeđenja sportske i infrastrukture namijenjene za mlade, a dogovorena je i konkretna saradnja u nekoliko projekata u narednom periodu.

U ime Opštine Tivat, pored predsjednika Komnenovića, sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine dr Andrija Petković, vd sekretarke za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević, kao i direktorica Turističke organizacije Tivat Danica Ćeranić Banjević. U pratnji ministra Laloševića, prisustvovali su sekretar Ministarstva sporta i mladih Savo Rašović, generalni direktor Direktorata za sport Zoran Jojić i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju Miloš Lalević, kao i predsjednik Tekbol saveza Crne Gore, Milorad Šutulović.

Ministarstvo sporta i mladih namijeniće sredstva u iznosu od 40 hiljada eura za sanaciju sportske sale u OŠ „Drago Milović“, a učestvovaće i u troškovima sanacije krova na Sportskoj dvorani. Pored toga, za potrebe Omladinskog centra na Seljanovu, čija je adaptacija u toku, Ministarstvo će obezbjediti kompletan mobilijar i raspisati konkurs za administratora.

„Tivat zaslužuje našu dužnu pažnju kao jedna od najperspektivnijih opština u Crnoj Gori, u kojoj je sport u ekspanziji. Danas smo konkretizovali prethodno vođene razgovore, kako bismo tivatskim sportistima obezbjedili adekvatne uslove“, kazao je ministar Lalošević. On je najavio i da će tivatski mladi džudista Stefan Kovinić biti proglašen za perspektivnog sportistu i dobiti godišnju stipendiju Ministarstva.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima podrške Ministarstva projektu izgradnje budućeg sportskog kompleksa na prostoru bivšeg poljoprivrednog dobra Montepranzo.

„Očekujemo da će izgradnja tog kompleksa biti zamajac daljeg turističkog razvoja Tivta. Veoma nam je važna podrška Ministarstva u projektima unaprjeđenja sportske infrastrukture. Sastanak je bio veoma konstruktivan i o brojnim drugim projektima je takođe danas bilo riječi, između ostalih i o zajedničkoj podršci organizaciji prvog Tekbol turnira u Tivtu, nove atraktivne sportske manifestacije koja je planirana krajem ljeta“ – kazao je predsjednik Opštine Komnenović.

Sagovornici su se saglasili i da postoji niz vrijednih sportskih i kulturnih manifestacija koje se odvijaju u vansezonskom periodu i čine Tivat i Boku sve privlačnijom destinacijom tokom cijele godine, te zaslužuju pažnju i institucionalnu podršku Ministarstva i Vlade Crne Gore.

post slika

Galerija