Manji broj inficiranih ali neophodno poštovanje mjera

21 sep 2021

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović sazvao je danas Opštinski tim zaštite i spašavanja kako bi se razmotrila aktuelna epidemiološka situacija u gradu i kako bi se preduzele aktivnosti sa ciljem smanjenja broja osoba zaraženih koronavirusom. Po podacima tivatskog Doma zdravlja u Tivtu je trenutno nešto više od 130 aktivno zaraženih koronavirusom, a stopa kumulativne incidencije ukazuje na to da se Tivat nalazi u crvenoj kovid zoni. Od početka školske godine u Tivtu je kao kovid-pozitivno evdentirano 23 djece školskog i osmoro djece predškolskog uzrasta (od čega je trenutno aktivno ukupno 22 slučajeva).

Direktorica Doma zdravlja dr Danica Stevović istakla je da se dnevno u kovid ambulanti pregleda između 80 i 90 pacijenata i da su i pacijenti i medicinski radnici zadovoljni uslovima u prostorijama DTV „Partizan“. Iz Doma zdravlja apeluju na građane da se vakcinišu protiv koronavirusa i naglašavaju da je do sada 51% građana (6137) primilo prvu dozu, a njih 45% (5432) drugu dozu vakcine.

Sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje prisustvovale su i Mladena Soldat Ivović, direktorica OŠ „Drago Milović“ i dr Jelena Perunović Samardžić direktorica JPU „Bambi“. Jedna predškolska grupa u vrtiću „Bambi“ nalazi se u samoizolaciji, dok je u tivatskoj osnovnoj školi zabilježeno ukupno 14 pozitivnih slučajeva na koronavirus.

Komunalno preduzeće u saradnji sa Službom zaštite i tivatskim dobrovoljnim vatrogasnim društvima redovno vrši dezinfekciju javnih površina sa posebnim akcentom na školska dvorišta i unutrašnjost škole.

Predsjednik opštine apelovao je na sve građane da poštuju epidemiološke mjere, ukazujući na važnost redovnog rada javnih ustanova za obrazovanje djece i najavio aktivniju komunikaciju lokalne uprave sa posebnim akcentom na poštovanje postojećih zdravstvenih mjera.  Takođe, prvi čovjek grada naložio je ponovno organizovanje mješovitih patrola Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor i pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Tivat koji bi vršili kontrolu primjene epidemioloških mjera.

post slika