Novi kontigent pomoći penzionerima i drugim porodicama

07 apr 2020

Kontigent humanitarne pomoći za porodice sa evidencije Udruženja penzionera i drugih koji su prijavljeni putem Call centra Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje biće podijeljen u naredna dva dana, saopšteno je na sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS), Opštine Tivat kojim je predsjedavao predsjednik dr Siniša Kusovac.

Radi se o 80 paketa namirnica i higijensko-sanitarnih sredstava koji će dobiti 45 porodica evidentiranih u Udruženju penzionera kao i 35 porodica koje su evidentirane putem OO  Crvenog krsta i Call centra OTZS.

Do sada je podijeljeno 300 setova pomoći.

“Nedavno je RE populaciji uručen kontigent koji je Tivtu i doniran u svrhu pomoći RE populaciji. Radi se o humanitarnim paketima koji su obezbijedila romska udruženja kao pomoć svojim sunarodnicima u Tivtu. Na taj način pomoć je dobilo 115 porodica”, saopštio je Duško Božović, sekretar Crvenog krsta Tivat.

Na sastanku je ocijenjeno da konstatno pristižu donacije privrednog sektora i preduzeća a ta pomoć će se sljedeće sedmice dijeliti najugoriženijima, shodno spiskovima predsjednika mjesnih zajednica, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad.

Crveni krst izražava zahvalnost Opštini Tivat, koja je svojim asistencijama obezbijedila velika sredstva u robi i ljudstvu, kao i predsjedniku Kusovcu koji je pomogao u komunikaciji sa privrednim sektorom grada i obezbjeđenju njihove podrške.

Članovi Tima su podsjetili na preporuku Instituta za javno zdravlje da na terenu volontira što manji fond volontera koji posjećuje korisnike i distribuira pomoć, kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa. Nikakvo omasovljavanje volontera nije dobro u situacijama pandemija.

Sa tim u vezi, Tim je zahvalio na interesovanju nevladinih organizacija čije ponude za pomoć su evidentirane i biće kontaktirani u slučaju da se ukase potreba za novim volonterima.

post slika