Odjeljenje III 4 u posjeti Predsjedniku opštine

30 nov 2015

U petak 27.novembra Predsjednik opštine Ivan Novosel sa saradnicima primio je učenike III4 odjeljenja Osnovne škole „Drago Milović“ iz Tivta sa učiteljicom Nevenkom Saveljić, direktoricom škole Ružicom Lazarević. U delegaciji su bile i tri kreativne mame koje pomažu učiteljici i učenicima u realizaciji njihovih ideja. Ovo odjeljenje jedno je od najaktivnijih u školi. U srdačnom i neposrednom kontaktu učiteljica, direktorica i učenici su Predsjednika opštine i njegove saradnike upoznali sa brojnim aktivnostima ovog odjeljenja. Oni su prezentovali koje konkretne aktivnosti su sprovodili a sve realizujući osnovnu zamisao a to je da se „kroz igru lakše uči“. Odjeljenje krasi dobro drugarstvo i humanost, pa su u sklopu toga podsjetili i djecu nevladine organizacije Evropski dom, Dom starih u Risnu i kroz svoje recitacije i druženje uljepšali zajedničke trenutke.

Djeci NVO Evropski dom pokazali su kako se prave „pinjate“ koje su uz pomoć kreativnih mama učenici pravili. U toku ove školske godine posjetili su muzeje, Solila, Veliki gradski park, uključivali se u obilježavanje Dana planete kroz aktivnosti Zelenog tima. Kroz praktične aktivnosti naučili su kako se od malih nogu zarađuje novac tučenjem maslina i njihovom prodajom, aktivni su na školskom bazaru a svoje učešće će imati i na velikom novogodišnjem bazaru koji se svake godine organizuje . Učenici su Predsjedniku opštine i saradnicima u znak zahvalnosti zapjevali i prigodnu pjesmu i recitaciju, obišli kabinete i sale u zgradi Opštine i poželjeli da imaju televizor u školi, novu pametnu tablu, nove ormare, projektor.
Predsjednik opštine je pohvalio njihovu aktivnost koja treba da proširi njihovo znanje i njihove vidike, zahvalio se učiteljici na kreativnosti i unošenju novina u pedagoškom radu kao i direktorici škole što pomaže takav vid nastave. Potvrdio je da ovo odjeljenje treba da posluži kao dobar primjer i ostalima. U znak zahvalnosti i konkretne potvrde da će Opština Tivat podržati svaku ovakvu i sličnu aktivnost, Predsjednik je u ime opštine poklonio učenicima projektor.

 

post slika