ODRŽANA TRIBINA NA TEMU „VRŠNJAČKOG NASILJA“

28 nov 2017

Tribina na temu  „Vršnjačko nasilje“ održana je juče (ponedjeljak, 27. novembar) u Opštini Tivat, u organizaciji  Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja. Interesovanje za ovu temu je bilo veliko, pa je Multimedijalna sala bila ispunjena do zadnjeg mjesta. Tribinu su vodile sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja mr Darka Ognjanović i psihološkinja Radmila Stupar Đurišić. Ovim je ujedno i otpočela kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. 

Tribina je organizovana za predstavnike/ce savjeta roditelja tivatskih škola OŠ „Drago Milović“, OŠ „Branko Brinić“, SMŠ „Mladost“, Muzičke škole Tivat i JPU „Bambi“.  Tribina je imala  interaktivan karakter, pa je psihološkinja odgovarala na sva pitanja roditelja,  razmjenjujući iskustva vazana za sam momenat prijave nasilja.

Sekretarka Darka Ognjanović je upoznala prisutne o „Protokolu o postupanju, prevenciji i zaštiti od nasilja u porodici“, ali i o dosadašnjim aktivnostima Opštine i načinima rada institucija kada je ova problematika u pitanju. Prisutni su ustvrdili da je vršnjačko nasilje učestala pojava među djecom i adolescentima, te da je to tema o kojoj se sve više priča poslednjih godina na nacionalnom, ali i na lokalnom nivou. Iz Sekretarijata najavljuju još tribina na ovu temu, imajući u vidu osjetljivost u značaj iste. Buduće tribine biće realizovane u saradnji sa roditeljskim savjetima svih obrazovnih institucija u Tivtu.

vrsnjacko nasilje

post slika