OSNOVANO UDRUŽENJE PARKING SERVISA CRNE GORE

13 nov 2019

Udruženje parking servisa Crne Gore, čiji članovi su resorna preduzeća iz Berana, Bijelog Polja, Nikšića, Podgorice, Budve, Herceg Novog, Ulcinja i Tivta, formirano je danas u Tivtu, na inicijativu Parking servisa Tivat.

Asocijacija je formirana na okruglom stolu „Inicijativa za osnivanje Udruženja parking servisa Crne Gore“, na kojem su predstavljeni i ciljevi udruženja: poboljšanje uslova za pružanje usluga parkiranja građanima, primjena tehničko-tehnoloških dostignuća u pomenutim oblastima i unapređenje međusobne saradnje članova. Udruženje će se baviti i unapređenjem saradnje sa drugim organizacijama na državnom i međunarodnom nivou u sektoru za komunalne djelatnosti, saobraćaja i bezbjednosti.

Asocijacija će se zalagati za efikasan sistem parkiranja te upućivati prijedloge nadležnim organima u pitanjima bitnim za funkcionisanje pomenutog sistema, kao i mišljenja o nacrtima zakona iz resorne oblasti.

Inicijator formiranja udruženja, direktor Parking servisa Tivat, Slaviša Ognjanović je kao najvažniju aktivnost istakao saradnju na unapređenju racionalnog korišćenja  postojećih resursa.

„To je i adekvatno upravljanje povjerenim poslovima, ulaganje u infrastrukturu u cilju poboljšanja usluga, iniciranje  izmjena zakona i drugih propisa radi unapređenja ove oblasti, te pružanje pomoći članovima Udruženja u obavljanju poslova i u stručnom usavršavanju“, dodao je Ognjanović.

Predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac, poželio je uspješan rad  Udruženju, u formalno-pravnom uobličavanju već postojeće saradnje, uz želju da istraju u svojim ciljevima.

„Samo strukovna udruženja mogu ostvaritivati bolje rezulatate i na adekvatan način odgovoriti svim izazovima u budućnosti. Među njima je najvažniji usavršavanje sistema i dovođenje na moderan i tehnološki zavidan nivo i samim tim poboljšanje usluge građanima“, dodao je predsjednik.

post slika