Petković i Kovačević na proslavi dana opštine Kreševo i praznika Velike Gospe

15 aug 2023

Potpredsjednik Opštine Tivat dr Andrija Petković i direktor Sportske dvorane "Župa" Predrag Kovačević prisustvovali su svečanoj sjednici održanoj povodom proslave dana opštine Kreševo (BiH) i praznika Velike Gospe.

Predstavnici Opštine Tivat boravili su u Kreševu na poziv tamošnjeg načelnika Opštine Renata Pejaka.

Obraćajući se okupljenima u dvorani HKD "Napredak", potpredsjednik Petković je istakao važnost povezivanja opština regiona, značaj razmjene iskustava i buduću saradnju.

„Vjerujem da se uspjeh čovjeka ne mjeri po broju kuća koje je izgradio, već po broju vrata koja su mu srdačno otvorena. Drago mi je da u ljudima Kreševa imamo prijatelje.

Posebno smo zainteresovani za realizaciju zajedničkih projekata iz oblasti prekogranične saradnje. Takođe, posebno moram ukazati na turizam, kao našu najvažniju privrednu djelatnost. Od načelnika Pejaka sam saznao da Kreševo ima velike turističke potencijale i mislim da je saradnja u toj oblasti, takođe od zajedničkog interesa“ rekao je dr Andrija Petković, čestitajući Dan opštine.

U okviru svečanog programa održano je polaganje vijenaca i misa povodom Dana Velike Gospe, patrona župe Kreševo. Obilježavanje Dana opštine pratili su brojni sportski, kulturni i muzički događaji.

post slika