Počela obuka instruktora za popisivače

23 okt 2023

Otpočela je dvodnevna obuka instruktora za popisivače, koji učestvuju u sprovođenju „Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2023“ u opštini Tivat. Njih deset izabranih po osnovu javnog oglasa, proćiće propisanu obuku kako bi bili u mogućnosti nastaviti dalji rad sa popisivačima koji su učesnici Popisa 2023.

Predsjednik opštine Tivat, ujedno i predsjednik Popisne komisije Opštine Tivat Željko Komnenović obratio se instruktorima: „Od vas kao instruktora se očekuje da obezbjedite legitimitet ovog procesa. Kao predsjednik Popisne Komisije, a posebno kao predsjednik opštine očekujem da se Popisu pristupi ozbiljno i odgovorno. Propisana pravila moraju biti poštovana i insistiram na tome da Popis prođe tako da na njega niko nema zamjerku.”

Komnenović je naveo da je proces pripremnih aktivnosti u okviru Popisa u Tivtu obilježilo slabo interesovanje kandidata za popisivače. On je istakao da među kandidatima za popisivače brojno prednjače kandidati sa srednjom stručnom spremom.

“Opština Tivat učiniće sve što je u njenoj moći da se popis u Tivtu sprovodi u skladu sa najboljim popisnim praksama, u skladu sa zakonima i drugim aktima koji uređuju ovu oblast. Lokalna uprava će stvoriti optimalne uslove, a Popisna komisija posao Popisa obavljaće savjesno, pošteno, predano i u skladu sa pravilima.” – poručio je Komnenović.

Obuku instruktora za popisivače sprovode državne instruktorke Monstat-a, članice opštinske Popisne komisije Biljana Radović i Katarina Bigović.

post slika