Podrška izdavačkoj djelatnosti

29 dec 2023

Opština Tivat je u 2023. godini podržala niz projekata iz oblasti izdavačke djelatnosti, a za tu svrhu je iz budžeta izdvojeno ukupno 8.000,00 eura.

Na javnom konkursu Sekretarijata za društvene djelatnosti ove godine sufinansirano je pet izdavačkih projekata koji su uspješno realizovani. Projekat „Lukovića barake“ Lazara Božovića podržan je sa 800.00€, projekat Predraga Šušića „Da nam kolo ne zastane“ sa 1,100.00€, dok je Matica Boke - Podružnica Tivat, za projekat „Libro od Kartola“, dobila 2,050.00€. Nedeljku Simaniću za projekat „Ka zlatnom gusaru", dodijeljeno je 550.00€, a JPU Bambi za projekat „Azbuka našeg grada“, 500.00€.

Tri knjige („Lukovića barake“, „Libro od Kartola“ i „Ka zlatnom gusaru“ i jedna bojanka („Azbuka našeg grada“) su nova izdanja, dok je jedna knjiga („Da nam kolo ne zastane") imala svoje ponovno objavljivanje.

Podržano je i izdavanje zbirke pjesama „Ogledalo“, Sare Vraneš, Zbornika pjesama i kratkih priča djece i mladih književnih talenata do 18 godina iz Tivta i Kotora „Sunce osmijehom piše“, knjige „Tivatska Pop – Rok scena“ Lazara Božovića i zbirke stihova „Kada plivaš“ Rastka Šejića.

Ove godine objavljena je i monografija „Vijek srednjoškolskog obrazovanja u Tivtu“, koju je Opština Tivat podržala kroz konkurs za izdavačku djelatnost za 2022. godinu.

post slika

Galerija