POSJETA AMBASADORKE VELIKE BRITANIJE OPŠTINI TIVAT

12 jan 2018

Predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević i potpredsjednik opštine Dejan Maslovar razgovarali su danas (petak, 12. januar) sa NJ.E. ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Alison Kemp, koja je boravila u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Tivat.

Ambasadorka je pokazala zanimanje za aktuelnu situaciju u Tivtu, razgovarajući sa predstavnicima lokalne uprave o njihovom viđenju uticaja inostranih projekata na dalji razvoj Tivta, o strateškom značaju Aerodroma Tivat, o problemima sa kojima se lokalna uprava suočava, ali i o viziji budućnosti grada.

Bilo je riječi i o položaju manjina, te važnosti jednakog odnosa ka svim činiocima društvenog života. Predsjednica je istakla da se Tivat ponosi bogatstvom različitosti, koje našu opštinu obilježavaju na svim nivoima, počev od onog demografskog.

Poseban akcenat posjete stavljen je na važnost podsticaja razvoja malih i srednjih preduzeća, odnosno preduzetništva, pa je Ambasadorka tokom posjete upoznata sa svim aktivnostima Opštine Tivat na ovom polju. 

Ambasadorka Kemp je ovom prilikom podsjetila kako će Velika Britanija u julu 2018. godine biti domaćin samita Berlinskog procesa koji okuplja zemlje Zapadnog Balkana.

Posjeta Ambasadorke Velike Britanije

post slika