Potpisan Memorandum o saradnji između Bokeškog Polumaratona i Međunarodnog triatlon kupa Kulin Ban

29 aug 2022

Proteklog vikenda potpredsjednik opštine Tivat Goran Božović, na poziv organizatora, boravio je na Međunarodnom triatlon kupu Kulin Ban na Boračkom jezeru u Konjicu.

Na inicijativu potpredsjednika Božovića tim povodom potpisan je Memorandum o saradnji između sportskih manifestacija Bokeški polumaraton i Međunarodni triatlon kup Kulin Ban.

"Kada sam boravio u Konjicu prije dva mjeseca povodom svečanosti za Dan grada, sa gradonačelnikom Ćatićem dogovorio sam intenziviranje i produbljivanje saradnje između naših pobratimskih gradova u različitim oblastima, a primarno u oblasti kulture, sporta i turizma. Već do sada smo povezali naše kulturne centre u pravcu saradnje naših festivala teatra, i naše fudbalske klubove koji su ove godine ostvarili istorijski uspjeh plasmanom u najviši rang takmičenja u svojim državama. Naročito mi je zadovoljstvo da danas prisustvujemo potpisivanju memoranduma o saradnji između, za nas, strateški važnih sportskih manifestacija. Očekujem da ova saradnja bude dugovječna i plodonosna, da će uzajamnom podrškom i promocijom ove manifestacije biti uspješnije, da ćemo zajedničkim snagama promovisati sport, naročito sportske discipline koje podrazumijevaju ove manifestacije, zdrave stilove života, ekologiju, zaštitu životne sredine, ali i da će ove manifestacije značajno uticati na brendiranje Tivta i Konjica kao destinacija za sportski i aktivni turizam. Takođe, stvorene su pretpostavke da se radi na zajedničkim projektima kojima bi aplicirali prema međunarodnim fondovima" izjavio je Božović zahvaljujući domaćinima na srdačnom gostoprimstvu.

Memorandum su potpisali predsjednici organizacionih odbora pomenutih manifestacija Krsitijan Sindik i Elmir Hadžialić. Zapažene rezultate na triatlon kupu su ostvarili crnogorski takmičari Aleksandra Tot osvojivši 2. mjesto u ukupnom plasmanu za žene i Dragan Jovanović 3. mjesto u ukupnom plasmanu za muškarce, inače članovi organizacionog odbora Bokeškog Polumaratona.

Potpredsjednik Božović je uručio medalje i nagrade dobitnicima u svim kategorijama.

post slika

Galerija