Potpisan Protokol o sponzorstvu sa Lušticom Bay vrijedan 166 hiljada eura

02 jun 2023

Protokolom Luštice Develoment i Opštine Tivat predviđena podrška za 31 projekat a 50,9 hiljada eura biće usmjereno na projekte u Krtolima

 

Luštica Development AD i Opština Tivat potpisale su danas Protokol o sponzorstvu za ovu godinu vrijedan 166 hiljada eura. Dokument definiše korisnike finansijske podrške kompanije koja realizuje projekat Luštica Bay. Protokol su potpisali izvršni direktor Luštice Development Mohamed AbouArab i predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

„Ovaj vid saradnje sa Opštinom Tivat je pokrenut u 2010. godini i veoma smo ponosni na činjenicu da smo do sada stvorili jaka partnerstva sa mnogim organizacijama, ustanovama i institucijama. Naša podrška je ove godine usmjerena na 31 projekat od čega čak deset u našem neposrednom okruženju, u Krtolima. Kompanija Luštica Development, u okviru projekta Luštica Bay, nastavlja da djeluje kao partner od povjerenja lokalne zajednice i jedan od pokretača društvenog, ekonomskog i investicionog ambijenta u Crnoj Gori, ostvarujući pravu sinergiju i postižući uspješne rezultate u mnogim oblastima za koje je opredijelila svoju stratešku podršku. Pripadnost tivatskoj i bokokotorskoj zajednici u kojoj živimo i djelujemo, primarna je vizija od samog početka razvoja integrisane internacionalne zajednice Luštica Bay - gradimo i razvijamo jedan novi grad na samoj obali, poštujući i valorizujući  identitet, kulturno i istorijsko nasljeđe i tradiciju Boke Kotorske i Crne Gore“, rekao je nakon potpisivanja Marko Vukašević, šef sektora za saradnju sa Vladom Crne Gore.

Prema riječima predsjednika Opštine Tivat Željka Komnenovića, Luštica Development je primjer kompanije koja od prvog dana poslovanja ima sluha za zajednicu u kojoj posluje.

„Podrška kompanije Luštica Development tivatskim ustanovama, organizacijama, sportu i kulturi predstavlja značajan doprinos razvoju našeg grada i sveukupnog napretka odnosa Opštine Tivat sa ovim strateškim investitorom. Moram naglasiti da je, i pored Protokola, ovih pomoći lokalnoj zajednici bilo u ranijem periodu, na čemu smo veoma zahvalni. Očekujem da se saradnja Opštine Tivat i Luštice Development nastavi uzlaznom putanjom, na obostranu korist“, istakao je predsjednik Komnenović.

U okviru programa društveno-odgovornog poslovanja Luštica Development i Opština Tivat od 2010. godine potpisuju Protokol o sponzorstvu, kojim se obezbjeđuje podrška djelatnostima javnih preduzeća, NVO sektora, obrazovnih, turističkih i sportskih i kulturnih ustanova i drugih subjekata. Kroz ovu inicijativu do sada je u lokalnu zajednicu investirano više od dva miliona eura.

Strateški usmjerena, podrška Luštice Bay je najizraženija projektima koji se realizuju u okviru primarne lokalne zajednice, odnosno naselja na koje se ovaj integrisani grad naslanja, a to su Radovići i Krtoli. Za projekte na ovom području ove godine je predviđena podrška vrijedna 50,9 hiljada eura. Ona se odnosi na unaprjeđenje uslova u Domu kulture, ulaganje u dobrovoljno vatrogasno društvo, ozelenjavnje prostora i uljepšavanje infrastrukturnih površina.

Na listi podržanih projekata su i uređenje Azila za pse, ugrađivanje lifta za OSI lica u Šoping centru na Seljanovu, Crveni krst Tivat, OŠ „Drago Milović“, SMŠ Mladost, Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Podržani su i tradicionalni partneri - Festival Mediteranskog teatra Purgatorije, Muzička škola Tivat, Mjesna zajednica Krašići, Međunarodni karneval, te organizacija novogodišnjeg programa u Tivtu.

Podrška mladima i izgradnja i jačanje sportske scene ideja su podrške Ženskog rukometnog kluba Tivat, KK Pro Basket, Rukometnog kluba Partizan, džudo kluba Monte tatami, Kik boks kluba Rebel, Avanturističkog kluba K4, manifestacije Bokeški maraton, kao i Powerlifting club „Natural“.

post slika

Galerija