Predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković izabran za potpredsjednika Skupštine Zajednice opština Crne Gore

11 mar 2021

-Za predsjednika Skupštine izabran gradonačelnik Glavnog Grada Ivan Vuković-

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat dr Andrija Petković izabran je za potpredsjednika Skupštine Zajednice opština na sjednici ovog tijela održanoj 09. marta 2021. godine. Za predsjednika Skupštine Zajednice izabran je gradonačelnik Glavnog Grada, Ivan Vuković, dok je, osim Petkovića, za potpredsjednicu izabrana i Nemša Omerhodžić, predsjednica Skupštine opštine Bijelo Polje.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je predsjednik opštine Žabljak Veselin Vukićević, a za članove predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević i predsjednik opštine Petnjica Samir Agović.

"Skupština Zajednice je najviši predstavnički organ članica Zajednice, koju čine po dva predstavnika svake članice Zajednice, i to nosilac izvršne vlasti u jedinici lokalne samouprave i predsjednik skupštine jedinice lokalne samouprave, kao predstavničkog organa građana", ističu iz Zajednice opština, te dodaju kako Skupština donosi strateška dokumenta i utvrđuje opšte smjernice za rad i djelovanje na ostvarivanju ciljeva Zajednice, dok mandat predsjedniku i potpredsjednicima Skupštine traje dvije godine.

post slika