Potpisan Protokol o saradnji sa šangajskim distriktom Jiading

02 dec 2015

U prisusutvu Nj.E. Cui Dživeia, ambasadora NR Kine u Crnoj Gori, Predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel i potpredsjednik parlamenta šangajskog distrikta Jiading g-din LU Xi, potpisali su juče u Tivtu Pismo namjeri o prijateljstvu i saradnji. Samom činu potpisivanja Pisma, prisustvovao je i Projekt menadžer kineske kompanije CRBC angažovane na izgradnji auto puta kroz Crnu Goru, g-din MA Jinliang.
Do uzvratne posjete kineske delegacije i potpisivanja pisma, došlo je nakon nepunih šest mjeseci od kada su predstavnici opštine Tivat posjetili ovaj distrikt, što je svojevrstan presedan kada je Kina u pitanju. Tokom svog dvodnevnog boravka, gosti iz Kine imali su susrete i razgovore sa Predsjednikom opštine i njegovim saradnicima, rukovodiocima organa lokalne uprave, direktorima preduzeća u vlasništvu opštine, predstavnicima obrazovnih, kulturnih i zdrastvenih institucija kao i najistaknutijim privrednicima našeg grada. Kao rezultat ovih sastanaka proistekle su brojne ideje ali i konkretni obostrani pozivi za uzvratne posjete naših i kineskih privrednika Šangaju odnosno Tivtu.

Zahvaljujući predusretljivosti naših najznačajnijih i najvećih investitora, kineska delegacija je imala priliku da se upozna i sa projektima: Porto Montenegro, Luštica Bay i projektom Plavi horizonti koji realizuje kompanija Qatary Diar, a bili su i gosti na ručku u organizaciji našeg najprestižnijeg hotela -Regent Porto Montenegro. „Zaista smo oduševljeni onim što smo uspjeli vidjeti tokom našeg kratkog boravka u Tivtu. Imate predivan i čist grad, brojne šanse za razvoj i saradnju sa našim distriktom, a najviše nam se sviđa što gledajući u vaše more možemo vidjeti dno“ istakli su simpatični prijatelji iz ove daleke zemlje najavljujući svoj ponovni povratak u Tivat i Crnu Goru, ovog puta u mnogo većem broju i sa konkretnim prijedlozima za saradnju.

SLUŽBA PREDSJEDNIKA

Pismo namjere o saradnji i prijateljstvu-Jiading  DSC04206  DSC04183

post slika