Sastanak rukovodstva Opštine Tivat sa Mjesnom zajednicom Krašići

11 sep 2023

Rukovodstvo Opštine Tivat na čelu sa predsjednikom opštine Željkom Komnenovićem, kao i direktori tivatskih preduzeća “Komunalno” i “Vodovod i kanalizacija”, održali su danas sastanak sa Savjetom Mjesne zajednice Krašići. Ovo je prvi u nizu sastanaka koje će Opština organizovati sa savjetima tivatskih mjesnih zajednica, na inicijativu Sekretarijata za lokalnu upravu, a sa ciljem upoznavanja sa potrebama i problemima mjesnih zajednica, svrsishodnog planiranja budžeta za narednu godinu i zajedničkog angažovanja na rješavanju aktuelnih problema.

“Nama je poznato da su Krašići pogođeni urbanističkim i problemima putne infrastrukture a posljedično i drugim problemima koji iz njih proizilaze”, rekao je predsjednik opštine. On je Savjet MZ Krašići upoznao sa statusom projekata koje je Opština započela na njihovoj teritoriji: “Dalji radovi na izgradnji Lungo Mare Krašići su obustavljeni usljed imovinskih problema, konkretno sa vlasnikom zamljišta, firmom “Adria Bau”. Trenutno smo u fazi reprojektovanja i nastavak radova ne možemo očekivati prije narednog ljeta. Sve je dodatno otežano zbog rasta cijena, što utiče na ukupnu vrijednost projekta i ugovora koji je potpisan sa izvođačem radova.” Komnenović je izrazio spremnost da se potrebe građana sa ovog dijela tivatske teritorije nađu u nacrtu gradskog budžeta za 2024. godinu, te da se administracija lokalne uprave stavi na raspolaganje kako bi se rješile najurgentnije situacije.

Na agendi sastanka našle su se teme poput mogućnosti proširenja glavne Luštičke ulice, radovi na zaobilaznicama K1 i K7, dalji radovi i trenutno stanje kanalizacione i vodovodne mreže, upravljanje otpadom, održavanje plaža, vatrogasnog puta, javna rasvjeta i saobraćajna i turistička signalizacija. “Cilj ovog susreta je da zajednički planiramo sredstva za narednu godinu i da ostvarimo dijalog kako bismo efikasnije rješavali probleme građana Krašića”, istakla je Ivona Petrović predsjednica mjesne zajednice.

Za naredni period planirano je asfaltiranje 500m ulice K7, ali i dalje angažovanje na unapređenju i proširenju glavnog puta uz obalu. Iz Mjesne zajednice pohvalili su rad Komunalnog preduzeća i izrekli kritike na komunikaciju sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom, posebno u djelu uređenja plaža. Direktor Komunalnog preduzeća Vučeta Stanišić najavio je nabavku pres kontejnera i uređenje kontejnerskih mjesta, koja se nalaze u Krašićima, na opštinskim površinama.

Sekretarka za lokalnu upravu Jelena Šćekić zahvalila je svima na učešću, najavila dalje aktivnosti kada je u pitanju inteziviranje komunikacije sa mjesnim zajednicama i istakla da je ovakav način rada neophodan za stvaranja boljih uslova za sve građane i goste Tivta.

post slika

Galerija