Šest prekršajnih naloga u proteklih 10 dana

17 jul 2020

Vršeći kontrolu sprovođenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela i odredbi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, službenici Komunalne policije i Uprave za inspekcijske poslove Opštine Tivat, u proteklih deset dana zatekli su šest lica u kršenju propisanih mjera. Ova lica nisu koristila zaštitnu opremu na radnom mjestu, što je suprotno članu 55 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i kažnjivo na osnovu člana 70, stav 4 tačka 8 navedenog zakona.

U sjedištu firme “Đir taksi”, 8.jula zatečeno je lice K.A bez zaštitne maske. U istom prekršaju zatečeno je i lice N.E 9. jula, u butiku “Montenegro”. Prekršajni nalozi uručeni su 13.jula i licima: Š.M u pekari “Hit”, kao i C.A. u pekari “Noć i dan”. Na radnom mjestu bez maske zatečeno je i lice K.M. u ugostiteljskom objektu “Resto bar Babi Bakery”, 15 jula, a istog dana prekršajni nalog je uručen i licu B.S. zaposlenom u agenciji za nekretnine “New Teritory”.

Svim ovim licima zatečenim u prekršaju, od strane inspektora Uprave za inspekcijske poslove Opštine Tivat ispisani su i uručeni prekršajni nalozi u iznosu od po 100€.

Uprava za inspekcijske poslove i Komunalna policija Opštine Tivat nastaviće sa aktivnostima, u cilju kontrole sprovođenja mjera propisanih od strane Nacionalnog koordinacionog tijela i defiisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Svim prekršiocima biće izricane mjere i sankcije, kako bi se sačuvalo zdravlje i život građana.

post slika