Sjednica Izvršnog odbora TO Tivat

06 feb 2020

Sjednica Izvršnog odbora Turističke organizacije Tivat (TOT) na kojoj će biti razmatrani rezultati rada TOT u proteklom periodu, efekti novogodišnje manifestacije „Zimska bajka 2020“, kao i planovi za predstojeću turističku sezonu, biće održana u četvrtak, 6.februara.

Na sjednici će biti razmatrana ostavka direktorke TO Gabrijele Glavočić koju je Izvršnom odboru podnijela iz privatnih razloga.

„Kolektivu Turističke organizacije i svim saradnicima zahvaljujem na prilici za kvalitetnu saradnju i profesionalizam, jer smo svi zajedno uticali na izvanredne rezultate u turizmu i Tivta i Crne Gore, i vjerujem da će taj rast biti nastavljen i u budućnosti“, saopštila je Glavočić.

Očekuje se da će dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u internacionalnom okruženju i oblasti turizma Glavočić i ubuduće doprinijeti daljem razvoju i pozicioniranju Tivta kao značajne turističke i investicione destinacije.

Kandidat za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije, ukoliko Odbor prihvati ostavku direktorice Glavočić, je Danica Banjević menadžerka turizma sa više od 15 godina radnog iskustva u ovoj oblasti. Banjevićeva je od 2010. godine na funkciji pomoćnika direktora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore a zadužena je za  planiranje i sprovođenje marketinškog i promotivnog plana.

U njenoj nadležnosti je i planiranje i sprovođenje marketinških, promotivnih i distributivnih kampanja na ciljnim tržištima (međunarodnim i domaćim), saradnja sa turističkom industrijom u zemlji i inostranstvu, organizaciju nastupa na sajmovima turizma i događajima.

Uporedo, od 2008.g. vodi i Kongresni biro Crne Gore pri Nacionalnoj turističkoj organizaciji koji je zadužen za promociju ponude destinacije u oblasti MICE turizma. Pohađala je brojne međunarodne kurseve iz oblasti turizma i hotelijerstva. Banjevićeva je dobitnica nagrade „Hall of Fame Conventa“ u januaru 2017.godine. Nagrada prepoznaje stručnjake iz oblasti poslovnog turizma koji su ostvarili izvanredne i neprocjenjive usluge industriji sastanaka Jugoistočne i Srednje Evrope.