Studenti Ljetnje škole srpskog jezika u posjeti Tivtu

19 jul 2022

Predsjednik opštine Željko Komnenović juče je dočekao grupu polaznika Ljetnje škole srpskog jezika, koji su tokom jednodnevnog izleta boravili u Tivtu i Boki.

U sklopu Ljetnje škole, koju organizuje Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori, na čelu sa prof. dr Jelicom Stojanović, predsjednicom udruženja i profesoricom na Odsjeku za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nikšiću, 30 učesnika iz Holandije, Rusije, Ukrajine, Njemačke, Francuske, Italije, Grčke, Poljske, Velike Britanije, SAD, Australije i Kolumbije, tokom jula mjeseca boravi u Crnoj Gori. Među polaznicima su studenti filologije, istorije, političkih nauka, profesori univerziteta i predstavnici srpske dijaspore, a osim časova srpskog jezika učesnici pohađaju i časove folklora, učestvuju u radionici kaligrafije i filmskom klubu, posjećuju koncerte i imaju raznovrsne ekskurzije, među kojima je bila i jučerašnja posjeta Tivtu i Boki.

Gostujuće studente predsjednik opštine Komnenović dočekao je na gradskoj rivi Pine i poželio im dobrodošlicu u Tivat i Crnu Goru, a za grupu je zatim priređeno i krstarenje Bokokotorskim zalivom izletničkim brodom “Katica”.

post slika

Galerija