U toku manifestacija “Dani Tivta u Skoplju”


10 nov 2017

Opština Tivat i Turistička organizacija Tivat, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Tivtu, predstavile su danas Skoplju i Makedoniji turističke i investicione potencijale Tivta. Manifestacija je otpočela u jutarnjim satima, susretom gradonačelnika Skoplja Petre Silegova sa predsjednicom opštine Tivat Snežanom Matijević. Susretu su prisustvovali ambasador Crne Gore u Makedoniji Predrag Mitrović, novoizabrani gradonačelnik pobratimske Opštine Karpoš Stefan Bogoev, kao i potpredsjednici Opštine Tivat Dejan Maslovar i Ilija Janović.

Gradonačelnik Skoplja izrazio je svoje zadovoljstvo cjelokupnom manifestacijom i pozdravio inicijativu Ambasade Crne Gore da Tivat i Crnu Goru predstavi gradjanima Skoplja. Petre Silegov je sa predsjednicom Matijević podijelio neke od trenutnih aktivnosti gradske uprave posebno naglašavajući intenciju Grada da započne sa primjenom najnovijih "zelenih" praksi. Na susretu je predložena saradnja na kulturnom i obrazovnom nivou.

Predsjednica opstine Tivat Snežana Matijevic izrazila je otvorenost ka unapređenju postojeće saradnje, naročito sa pobratimskom Opstinom Karpoš, te sa domaćinima podijelila detalje o Tivtu.

Nakon ovog susreta uslijedio je defile centrom Skoplja. Turistička organizacija Tivta dijelila je gradjanima promotivne materijale. Posjetioci štanda uvjerili su se u originalnost suvenira iz Ateljea Slaby. U svečanom defileu posebnu pažnju izazvali su: Mažoretke Modnog kluba "Modest", članovi KUD "Boka", učesnici performansa " Tivatska vlastela" NVU "Maškarada". Zastave Crne Gore i Tivta zaviorile su se na Trgu Makedonija pozivajući prolaznike da saznaju više o Tivtu i predstojećim manifestacijama u Tivtu.

U sklopu ove manifestacije održava se i Biznis forum u Privrednoj komori Makedonije, na kojem će se predstaviti investitori i hotelijeri iz Tivta. Za večernje sate planirano je "Crnogorsko vece" u hotelu Aleksandar Palace.

Skoplje2

post slika