USPJEŠNO ZAVRŠENA KAMPANJA ROZI OKTOBAR, MJESEC BORBE PROTIV KARCINOMA DOJKE

06 nov 2019

U cilju prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja i ove godine je organizovao akciju kojom se obilježava “rozi” oktobar, mjesec borbe protiv te  bolesti koja se može pobijediti ukoliko se otkrije na vrijeme.

Akcija je imala odjeka kod žena, pokazala se pozitivnom a iz Sekretarijata se zalažu da njen nastavak bude u kontinuitetu. Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja u saradnji sa Domom zdravlja Tivat organizovao je pregled za sve zainteresovane žene zaposlene u lokalnoj upravi. Pregledi su bili na dnevnom nivou prema planu koji je pripremio Dom zdravlja.

Na ultrazvučni pregled je bilo 35 žena, a njih 10 je pregledano i novim mamografom.Pregledane žene su zaposlene u Opštini, Vodovodu i kanalizaciji, Komunalnom preduzeću i ostalim preduzećima u kojima je osnivač Opština.

Akcija se sprovodi kao redovna aktivnost iz Lokalnog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u Opštini Tivat. Biće nastavljena u novembru kampanjom “16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama”.