Usvojen Elaborat o osnivanju Tivatskog pozorišta

20 maj 2020

Odbornici Skupštine Opštine Tivat na današnjoj 34. sjednici po redu usvojili su Elaborat o opravdanosti reorganizacije JU Centar za kulturu i osnivanju JU Gradska bibilioteka i JU Tivatsko pozorište. Kako je objasnila sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, Tivat kao posebne ustanove dobija gradsku biblioteku i gradsko pozorište, koje se dugo čekalo. Slijedi proces donošenja osnivačkih akata u ove dvije ustanove.

Skupština je usvojila set mjera za podršku privredi i građanima Tivta, Odluku o lokalnim komunalnim taksama, kao i Odluku o visini, načinu obračunavanja i plaćanja članskog doprinosa Turističkoj organizaciji. Usvojena je i Odluka o dopuni Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova tokokom ljetnje sezone, kojom se dozvoljavaju građevinski radovi u sezoni. Ova Odluka važi samo za tekuću godinu.

“Opština Tivat je odgovorno, organizovano i profesionalno bila posvećena zaštiti zdravlja građana, uvodeći čitav niz mjera, a poštujući mjere NKT kako bi se obezbijedilo što uspješnije prevazilaženje epidemiološke situacije u gradu”, saopštio je predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac predstavljajući Informaciju o radu Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i epidemiološkoj situaciji u Tivtu.

On je naglasio da su građani Tivta pokazali visok stepen discipline u poštovanju zdravstvenih propisa, a da su sve gradske službe i nadležni državni organi, i u specifičnim okolnostima posao obavili profesionalno i veoma posvećeno. On se zahvalio građanima, zdravstvenim radnicima, volonterima i donatorima i ocijenio da je Opštinski tim spremno odgovorio novom izazovu.

Učestvujući u raspravi Dragan Kontić, načelnik Odjeljenja bezbjednosti u Tivtu je rekao da su Tivćani bili veoma disciplinovani, što je pomoglo i samoj policiji.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Duško Božović se zahvalio volonterima ove organizacije koji su uradili veliki posao u protekla dva mjeseca.

Sjednica je završena čestitkama za Dan nezavisnosti koje su uputili potpredsjednik Opštine Dejan Maslovar i predsjednik Skupštine Ivan Novosel.

Zasijedanju nisu pristvovali odbornici Mirko KovačevićMiomir AbovićDejan Risančić i Budmir Cupara.