Prijem srednjoškolaca RE populacije

23 sep 2024

Sekretarka za društvene djelatnosti u Opštini Tivat Olivera Mišković Vidojević i samostalna savjetnica za socijalnu i dječju zaštitu Sunčica Radović ugostile su danas mlade Tivćane, pripadnike romsko-egipćanske populacije, koji sa velikim uspjehom pohađaju srednje škole u Tivtu i drugim crnogorskim gradovima. Sabrija Rama, Benjamin Ajra, Đulijano Baljaj i Matej Vučković uzorni su đaci koji u planu imaju i nastavak školovanja. Učenici su dali osvrt na prethodnu školsku godinu, koja je po njihovim riječima donijela mnoge benefite, ukazali na značaj obrazovanja te izrazili zahvalnost Sekretarijatu na cijelokupnoj podršci koja kada je riječ o đacima, ne izostaje tokom cijele godine. Srednjoškolcima su prezentovani planovi o saradnji preduzetničkog tima sa Unijom srednjoškolaca, a predstavljen im je i rad novootvorenog Omladinskog centra te brojne aktivnosti i mogućnosti koje su odnedavno dostupne svim mladim Tivćanima.

Uručene su im i novčane nagrade u iznosu od 150.00€ po učeniku za nabavku školskog pribora i opreme za praktičnu nastavu.

Navedena aktivnost dio je Lokalnog akcionog plana za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana 2023-2027, strateškog dokumenta Opštine Tivat koji je u januaru usvojen od strane lokalnog parlamenta.

Dokumentom se definišu lokalne politike od značaja za romsko-egipćansku populaciju, a fokus je upravo na aktivnostima i podsticajnim mjerama u segmentu obrazovanja.

post slika