Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u srijedu 5. jula

30 jun 2023

Opština Tivat i Sekretarijat za društvene djelatnosti u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore - odjeljenje Kotor i opštinskom organizacijom Crvenog krsta Tivat organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi  u srijedu 5. jula, od 9-12h u multimedijalnoj sali Opštine Tivat. 

Krv će moći da daju zaposleni u organima lokalne uprave, zaposleni u lokalnim javnim preduzećima i javnim ustanovama, odbornici Skupštine opštine Tivat i svi drugi zainteresovani građani.

Istim povodom, dva dana ranije u ponedeljak 3. jula, biće organizovan Info dan u okviru kojeg će građani imati mogućnost da dobiju sve informacije kada je riječ o dobrovoljnom davanju krvi i to od medicinskog osoblja. Info dan biće organizovan u multimedijalnoj sali Opštine u periodu od 9-11h.

“Pozivam u prvom redu sve odbornike Skupštine opštine Tivat ali i sve građane koji su u prilici i mogućnosti, da se priključe ovoj humanoj akciji i daruju krv. Zalihe krvi tokom ljetnjih mjeseci posebno su važne pa se nadam da će ovom akcijom biti prikupljena značajna količina koja će nekome značiti život” – poručio je predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković.

Iz Sekretarijata naglašavaju da je cilj ove akcije podizanje svijesti o važnosti dobrovoljnog davanja krvi kao aktivnosti od opšteg društvenog interesa i jednog od najhumanijih gestova.

post slika