Akcija „Plastikom po začinsko i ukrasno bilje“ – Svjetski dan zaštite životne sredine

05 jun 2023

Agencija za zaštitu životne sredine, u saradnji sa Opštinom Tivat i DOO „Komunalno“ Tivat, u utorak 6. juna sprovodi akciju „Plastikom po začinsko i ukrasno bilje“, u sklopu koje se pozivaju djeca i građani da donesu plastične flaše, a zauzvrat dobiju poklon – začinsko i ukrasno bilje. Aktivnost se realizuje u okviru obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna, a zamišljena je kako bi se afirmisala reciklaža, sa akcentom na selekciju otpada i što kvalitetnije upravljanje otpadom.

Štand će biti postavljen u Tivtu na Trgu magnolija od 9.30 do 11.30 časova, gdje će zaposleni iz Agencije za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za uređenje prostora Opštine Tivat razgovarati sa građanima o ekološkim problemima i zaštiti životne sredine.

Pored ove akcije, Agencija za zaštitu životne sredine će u okviru kampanje “Ozelenimo Crnu Goru”, javne površine u Tivtu oplemeniti sadnicama masline i likvidambra. Takođe, Opština Tivat planira i ozelenjavanje novog parking prostora u Bokeljskoj ulici.

post slika