Ambasador Bosne i Hercegovine u posjeti Opštini Tivat

20 jun 2023

NJ.E. ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimir Jukić susreo se juče /ponedjeljak 19.jun/ sa predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem. U fokusu susreta bila je moguća saradnja Tivta sa gradovima Bosne i Hercegovine kada su u pitanju prekogranični IPA projekti.

„Ambasada će vrlo rado posredovati kada su u pitanju IPA projekti, jer jednom realizovani ovakvi projekti donose značajne benefite lokalnoj zajednici. Tivat je prepoznat kao grad koji se kandiduje sa dosta uspjeha, a koji je i interesantan kao partner imajući u vidu razvoj koji je doživio u prethodnom periodu“, naveo je ambasador Jukić.

Predsjednik Komnenović istakao je da je Opština zainteresovana za ostvarenje pouzdanih partnerstava i realizaciju projekata koji utiču na poboljšanje kvaliteta života građana. Naglasio je činjenicu da realizacija projekata u okviru aktuelnih prekograničnih IPA poziva pored trenutno pozitivnih efekata, priprema administraciju za učešće u strukturnim fondovima. Ovi fondovi će osigurati finansiranje infrastrukturnih projekata, a biće dostupni po ulasku u Evropsku Uniju.

Komnenović je govorio i o izazovima lokalne uprave u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, ali i o problemima iz oblasti socijalnog stanovanja, odlaganja otpada, ponovne valorizacije zapuštenih lokaliteta... On je napomenuo da Tivat i Konjic gaje višedecenijske pobratimske odnose, te da je nedavno delegacija Opštine Tivat boravila u ovom gradu a povodom proslave Dana grada Konjica. Direktni avio letovi na relaciji Banja Luka – Tivat dodatno su približili crnogorsko primorje  građanima Bosne i Hercegovine, saglasni su sagovornici.

post slika