Primopredaja vozila za geronto program “Pomoć u kući”

20 jun 2023

Opština Tivat danas je Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Tivat na korišćenje predala novo vozilo, čiju je nabavku finansirala i realizovala za potrebe geronto programa „Pomoć u kući“. Ključeve novog vozila marke Hyndai I10 MPI Comfort, vrijednosti 12.990,00€, predstavnicima OO Crvenog krsta Tivat svečano je uručio predsjednik Opštine Željko Komnenović.

„Željeli smo i na ovaj način da podržimo program koji je veoma važan za naš grad. Vozilo će biti značajno za ovu vrstu usluga, s obrzirom da korisnici stanuju na lokacijama od Ostrva cvijeća i južnih djelova opštine sve do Lepetana. Opština Tivat će nastaviti da snažno podržava ovaj program, za koji se iz budžeta izdvaja 50,000.00€ na godišnjem nivou“

OO Crveni krst Tivat je putem tendera izabran za sprovođenje usluge pomoć u kući, namijenjene licima sa teritorije opštine Tivat. Od strane Crvenog krsta angažovane su tri geronto domaćice i koordinator. U skladu sa zakonom predviđeno je da jedna geronto domaćica podmiruje potrebe 10 korisnika. Ključeve novog vozila ispred Crvenog krsta primili su predsjednik organizacije Petar Milošević i sekretarka Nevena Božović.

„Hvala Opštini Tivat na velikoj podršci i razumijevanju za značaj ovog programa. Uslugu pomoć u kući trenutno koristi 25 građana. Kontaktirali smo sa mjesnim zajednicama da jave našoj organizaciji eventualne potrebe za ovom uslugom“ istakla je sekretarka OO Crvenog krsta Nevena Božović i pozvala zainteresovane građane, starije od 67 godina i lica sa invaliditetom, da se jave OOCK i dobiju sve detalje o uslovima korišćenja ovog programa.

Geronto program u Tivtu se sprovodi već 17 godina, a u okviru njega se u skladu sa karakteristikama, kapacitetima i potrebama korisnika, obezbjeđuju aktivnosti kao što su nabavka hrane, ljekova i odvođenje na ljekarske preglede, pomoć pri pripremi obroka, kretanju, održavanju lične i higijene prostora, nabavci štampe, knjiga, izmirivanju računa za električnu energiju, telefon, komunalije, te posredovanje u obezbjeđivanju različitih vrsta usluga za održavanje stana i uređaja za domaćinstvo.

post slika