Ambasador Francuske u Crnoj Gori u posjeti Opštini Tivat

28 apr 2023

Njegova ekselencija ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije boravio je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Tivat gdje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Željkom Komnenovićem.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj situaciji u Tivtu, pogledu lokalne uprave na budućnost i dalji razvoj grada, kao i investicionim projektima koje Opština planira u narednom periodu. Ambasador Timonije tom prilikom je upoznao predsjednika Komnenovića da postoji značajno interesovanje investitora iz Francuske za Tivat kao destinaciju sa velikim potencijalom.

Komnenović je istakao da raduje interesovanje francuskih investitora i u tom pravcu izrazio otvorenost za saradnju. On je kazao da Tivat bilježi sve veći broj dolazaka turista iz zemalja Zapadne Evrope i da je u najavi rekordna turistička sezona. Za opštinsku upravu je rješavanje infrastrukturnih problema kao što su regulacija gradskog saobraćaja, izgradnja nove gradske infrastrukture i rješavanje pitanja zaobilaznice, imperativ za dalji razvoj grada.

Govoreći o aktuelnim projektima, ambasadora je upoznao sa činjenicom da je u toku izrada novog PUP-a za Tivat, kao i sa mogućnostima za investicije u budućem projektu na prostoru bivšeg poljoprivrednog dobra „Montepranzo“ preko puta Aerodroma Tivat, gdje je planirana izgradnja velikog sportskog kompleksa sa pratećim turističkim sadržajem.

post slika