Ambasador Njemačke u Crnoj Gori u posjeti Opštini Tivat

06 sep 2021

Ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori Nj.E. dr Robert Veber boravio je danas u zvaničnoj posjeti Opštini Tivat, gdje se susreo sa predsjednikom opštine Željkom Komnenovićem i predsjednikom Skupštine opštine dr Andrijom Petkovićem. Sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti na lokalnom nivou, ambasador je razgovarao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciju u Tivtu.

Predsjednik opštine Željko Komnenović naglasio je kako je Crnoj Gori i Tivtu prijeko potrebna mirna politička situacija i ekonomska stabilnost. On je izrazio spremnost za stvaranje što boljih uslova u cilju privlačenja njemačkih investitora, što bi za konačan cilj imalo otvaranje novih radnih mjesta. Takođe je izrazio namjeru Opštine da ka njemačkoj humanitarnoj nevladinoj organizaciji HELP kandiduje projekat stambenog zbrinjavnja pripadnika RE populacije, stanovnika naselja „7. jul“ u Tivtu.

Ambasador Veber je izrazio nadu da će se na lokalnom i državnom nivou generisati energija za nove razvojne projekte i stvaranje jake ekonomske saradnje između dvije države. On je podsjetio na važnost postojanja avio-linije na relaciji Njemačka – Crna Gora, kako bi njemački turisti  birali Crnu Goru kao odredište za odmor, ali i kako bi se otvorila vrata svim onim njemačkim preduzetnicima koji bi bili spremni poslovati u Crnoj Gori.

Predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković upoznao je ambasadora sa radom lokalnog parlamenta, ali i ukazao na činjenicu da se veoma često problemi visoke politike sa državnog nivoa, reflektuju na lokalni nivo, što lokalne samouprave ometa u rješavanju problema i pitanja od vitalnog značaja za grad i građane. Ovo po riječima Petkovića ne bi trebalo da bude slučaj, a činjenica da vlast u Tivtu pripada građanskim listama pozitivan je pomak na političkoj sceni Crne Gore, pa se o važnim pitanjima po grad odlučuje baš u Tivtu.

Galerija