Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori u posjeti Tivtu

30 mar 2024

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori NJ.E. Nebojša Rodić posjetio je juče Opštinu Tivat. Za njega je upriličen prijem u kabinetu predsjednika opštine Željka Komnenovića, a susretu su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković i potpredsjednik opštine Jovan Brinić.

Mi smo u proteklom periodu imali dobru saradnju sa svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u Crnoj Gori. Vašim dolaskom očekujemo intenziviranje i jačanje međusobnih odnosa”, rekao je predsjednik opštine poželjevši dobrodošlicu ambasadoru Rodiću. Komnenović je delegaciju ambasade upoznao sa planovima lokalne uprave sa posebnim naglaskom na pripremu predstojeće turističke sezone. “Najveći broj turista u Tivtu čine gosti iz Srbije, na što utiče dobra avio povezanost, ali i prijateljski i rodbinski odnosi. Očekujemo da sezona startuje ranije, i rješavamo brojne probleme kako bi se turistička sezona odvijala neometano”, istakao je Komnenović.

Ambasador Rodić je na dužnost stupio 1. febrauara i prvi put je u zvaničnoj posjeti Tivtu. On se osvrnuo na činjenicu da Tivat doživljava svojevrsnu kosmopolitsku ekpanziju. Izrazio je svoje očekivanje da će turistička sezona u Crnoj Gori biti izuzetna te da u tom smislu očekuje veliki broj turista iz Srbije. Ambasador Rodić istakao je kulturu kao oblast u okviru koje se može ostvariti izuzetna saradnja, ovo posebno uzimajući u obzor vrlo živu kulturnu scenu Tivta.

Potpredsjednik opštine Tivat Jovan Brinić sa ambasadorom je podijelio detalje o već tradicionalnoj organizaciji “Srpskog sabora” u Krtolima, ove godine deveti put. Takođe najavio je veliki jubilej, 250 godina osnovnoškolskog obrazovanja u Radovićima, koji će biti obilježen 2026. godine.

Ambasador Rodić je u društvu čelnih ljudi lokalne uprave obišao JU “Muzej i galerija Tivat”, gdje ih je sa aktuelnim postavkama, ali i sa budućim aktivnostima upoznala direktorica Danijela Đukić. Tokom posjete ambasadoru su uručeni prigodni pokloni.

Predsjednik opštine Željko Komnenović juče je prisustvovao svečanom obilježavanju Dana Vojske Srbije, na poziv Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori.

post slika

Galerija