Ambasador Rumunije u posjeti Tivtu

20 maj 2024

Rumunska kompanija Urbioled uputila donaciju lokalnoj upravi

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je danas Ambasadora Rumunije u Crnoj Gori NJ.E. Viorela Ardeleanua i konzula Rumunije u Crnoj Gori Radua Gorinicioa. Susret u Kabinetu predsjednika opštine održan je povodom ostvarivanja saradnje i potpisivanja ugovora između Opštine Tivat i rumunske kompanije „Urbioled, koja će Opštini donirati  jedan od svojih smart city uređaja pomoću kojeg se upravlja sistemom javne rasvjete.

Ugovor su potpisali predsjednik opštine i predstavnik kompanije „Urbioled“ Marius Huminiuc. Pomoću ove donirane tehnologije, koja će za početak biti implementirana na određenoj poziciji u užem centru grada, ostvarivaće se ušteda u potrošnji i veća efikasnost sistema javne rasvjete na ovoj lokaciji.

Ovaj ugovor o donaciji rezultat je izuzetne saradnje koju je Ambasada Rumunije u Crnoj Gori ostvarila sa Opštinom Tivat. Isto tako, delegacija Opštine Tivat je krajem aprila boravila u posjeti Rumuniji i opštini Đurđu (ru. Giurgiu) sa kojom je potpisala akt o bratimljenju. Predsjednik opštine najavio je inicijativu ka lokalnom parlamentu, koja podrazumijeva da jedna od tivatskih ulica ponese naziv ovog sada pobratimskog grada iz Rumunije. Takođe, lokalna uprava vidi značajan interes u uspostavljanju avio linija na relaciji Tivat-Krajova ili Tivat-Bukurešt, pa je u tom smislu otvorena za turističku promociju i pružanje podrške u pravcu realizacije ove ideje.

*Urbioled su bavi proizvodnjom rasvjete, sa posebnim fokusom na primjenu pametnih energetski efikasnih sistema javne rasvjete uz prateći sistem upravljanja, koji omogućava velike uštede na mreži.

post slika

Galerija