Komnenović na svečanoj Skupštini NALEDA

24 maj 2024

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović prisustvovao je svečanom zaključenju XVIII godišnje skupštine NALED-a (Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, Srbija), kao počasni gost, a na poziv predsjednika Upravnog odobora ove organizacije Vladislava Cvetkovića.

Događaj održan pod nazivom „DigitAIno ubrzanje“ okupio je visoke predstavnike državnih i međunarodnih institucija, privrednike i gradonačelnike najuspješnijih lokalnih uprava. Između ostalih, gostima se obratio ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Vlade Crne Gore Janko Odović, ali i predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić. Tokom događaja, akcenat je stavljen na važnost digitalizacije i daljeg razvoja eUprave, kao preduslova daljih reformi na Zapadnom Balkanu.

„Prve kontakte sa NALED-om ostvarili smo prošlog mjeseca, kada smo u Tivtu, na marginama ESG Adria Samita, razgovarali o oblastim i modalitetima saradnje. Ovaj poziv korak je dalje na putu naše buduće saradnje, koja će, nadam se targetirati neka nama vrlo značajna pitanja“  istakao je Komnenović i zahvalio upravi NALED-a na pozivu, „jer prisustvo ovakvom događaju nudi veliku mogućnosti umrežavanja na regionalnom i međunarodnom nivou“.

Na svečanom banketu koji je upriličen nakon zaključenja skupštine, dodijeljena su godišnja priznanja „NALED Strela“ za doprinos ekonomskom razvoju.

*NALED je nazavisno i neprofitno udruženje koje okuplja kompanije, lokalne samouprave i organizacije civilnog društva u Srbiji i regionu, sa ciljem unaprjeđenju uslova poslovanja, efikasnijeg rada državnih organa i kvalitenijeg života svih građana. Od svog osnivanja 2006. godine, NALED je sproveo 215 projekata ekonomskog razvoja uz podršku međunarodnih partnera kao što su USAID, GIZ, EU, EBRD, Svjetska banka i drugi. Osim što pokreće dijalog o reformama privrednog ambijenta, NALED predstavlja paltformu za dijalog političkih i privrednih lidera regiona o zajedničkim programima za unaprješenje konkurentnosti i promociju investicija.

post slika

Galerija