BESPLATAN BEŽIČNI INTERNET

12 mar 2014

Opština Tivat je u saradnji sa firmom MNNews protekle sedmice instalirala nove predajnike za bežični internet na dvije nove lokacije čime je omogućena distribucija besplatnog interneta na kompletnom gradskom šetalištu uz obalu, od Porto Montenegra do plaže Belane. Dakle, sada je omogućeno korišćenje besplatnog interneta duž šetališta Pine, gradske plaže i cijelog akvatorijuma lučice Kalimanj. Protok interneta po modelu 256/256 kbps u ukupnom kapacitetu od 10/10 Mbps, dovoljan je za osnovno korišćenje (pr. mail, medijski portali, društvene mreže).

 Zahvaljujući gospodinu Mariu Grbcu vlasniku lokala „Rio Grande“ i gospođi Vivijani Vuksanović vlasnici lokala-picerije „Sidro“, koji su omogućili instaliranje novih predajnika na svojim objektima, kao i strujno napajanje za normalno funkcionisanje istih, učinjen je značajan doprinos turističkoj ponudi grada, kao i samim građanima.

Preuzimanjem projekta distribucije besplatnog interneta od kompanije Adriatic Marinas, Opština Tivat se orjentiše na širenje pokrivenosti javnih površina, kako bi građani, posjetioci i turisti mogli koristiti navedenu uslugu u što većoj mjeri na teritoriji naše opštine. Postojeći predajnici sa određenih lokacija u rezidencijalnom dijelu, gdje ne ostvaruju svoju funkciju, biće premješteni na javne površine u cilju postizanja što boljeg efekta u pomenute svrhe.

 

post slika