Čestitka predsjednika opštine Željka Komnenovića povodom Međunarodnog dana slobode medija

04 maj 2022

Povodom 3.maja, Međunarodnog dana slobode medija upućujem iskrene čestitke dopisnicima štampanih medija iz Tivta i redakciji tivatskog lokalnog javnog servisa – Radio Tivta, sa željom da istraju na putu objektivnog i profesionalnog izvještavanja- kaže se u čestitki predsjednika opštine Željka Komnenovića.

U vremenu konstatnih promjena i složenim društveno političkim okolnostima, novinari su izloženi stalnim prijetnjama i pritiscima političko interesnih grupacija i pojedinaca. Novinarski posao je po prirodi stvari težak, jer svjedočenje istine i otkrivanje društvenih anomalija nije lagodno ni u jednoj sredini. Tivatski novinari su poslednjih decenija dokazali da su nezaobilazni činilac društvenog i javnog života grada, hrabro izvještavajući i dosljedno dokazajući vjernost osnovnim postulatima zanata.

Svjedoci smo da poslednjih dana pojedini lokalni političari – neuspješni nacionalni preduzetnici daju sebi za pravo da zbog privatnih i partijskih interesa drže lekcije Radio Tivtu. Da apsurd bude veći, tivatski lokalni javni servis komentarišu preko podgoričkog kojim otvoreno rukovodi DPS u očiglednoj namjeri da se u svijetlu predstojećih vanrednih lokalnih izbora nametnu kao nosioci uređivačke politike medija u Tivtu. Radio Tivat mora da opstane kao javni servis svih građana Tivta koji objektivno, nepristrasno i izbalansirano izvještava o svim događajima bez cenzure i pritisaka bilo koje vrste. U tome ima i imaće još jaču podršku opštine Tivat. U toku je procedura nabavke nove radijske i emisione tehnike u skladu sa modernim tehnološkim pravcima, a zajedno ćemo dati doprinos na unapređenju standarda zaposlenih u ovoj kući kako bi Radio Tivat pratio savremene medijske standarde.

U vremenu borbe sa dezinformacijama i primatom koji drže društvene mreže, mediji moraju da ostanu u punom smislu „ventil demokratije“ u službi građana i ja ohrabrujem tivatske novinare da ostanu dosljedni časnoj misiji borbe za istinu i pravdu.

Predsjednik opštine Tivat,

Željko Komnenović

post slika

Galerija