Četvrti kontigent pomoći u drugoj polovini nedjelje

14 apr 2020

Četvrtim kontigentom pomoći, koji će biti dijeljen u drugoj polovini sedmice, biće obuhvaćene i kategorije stanovništva koje su, usljed epidemiološke situacije dospjele u stanje socijalne potrebe, a kojima će pomoć biti podijeljena uz konsultovanje predstavnika mjesnih zajednica.

To je zaključeno na sastanku Tima za socijalnu zaštitu Opštine Tivat kojim predsjedava predsjednik dr Siniša Kusovac a čine ga predstavnici Centra za socijalni rad, OO Crvenog krsta, Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja i Službe zaštite i spašavanja.

„Do sada je podijeljeno 347 higijensko-sanitarnih i paketa sa namirnicima uključujući i 116 paketa za RE populaciju koji su stigli kao donacija romskih NVO upravo sa ciljem da budu podijeljeni stanovništvu ove populacije“, rekao je sekretar OO Crveni krst Duško Božović.

Na sastanku je ocijenjeno da konstantno pristiže pomoć privrede i preduzeća, a među donacijama koje su nedavno uplaćene najznačajnija je finansijska podrška DOO Parking servis Tivat.

„Pojedinci i nevladine organizacije su takođe donatori i zahvaljujemo im na tome“ – rekao je Božović. Finansijsku donaciju je uputio i proslavljeni tivatski vaterpolista Vjekoslav Pasković.

post slika