Predsjednik Kusovac: Potrebno još veće poštovanje mjera

14 apr 2020

Predsjednik Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS) dr Siniša Kusovac pozvao je na još veće poštovanje mjera suzbijanja epidemije u predstojećem periodu ističući da su građani Tivta u velikoj mjeri odgovorili na sve zahtjeve Nacionalnog koordinacionog tijela. 

Na sastanku OTZS on je podsjetio da je održan sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica kako bi se razmotrila mogućnost upućivanja pomoći i stanovništvu koje je zbog aktuelne situacije postalo ugrožena kategorija. Predsjednik je naveo da je realizovan sastanak sa skoro svim opštinskim preduzećima i institucijama po pitanju likvidnosti i preduzimanja daljih neophodnih mjera u programima rada za budući period.

Načelnik Odjeljenja bezbjednosti Tivat Dragan Kontić je saopštio da je od početka primjene mjera procesuirano 20 lica od čega 12 građana Tivta, 6 stranaca koji žive na teritoriji Tivta i 2 su bili građani drugih opština.

„Od ovog broja 10 lica je procesuirano mjerama Uprave policije, 5 mjerama Komunalne policije i pet u saradnji sa ostalim službama i graničnom policijom. Mjere samoizolacije u trajanju od dva puta po 14 dana završilo je 65 lica“, naveo je Kontić.

Služba zaštite i spašavanja završila je četvrti ciklus dezinfekcije teritorije Tivta a u koordinaciji sa ostalim službama urađena je primarna dezinfekcija dijela ulaza zgrada te kreirane nove mjere u cilju što kvalitetnijeg odnosa ka samozaštiti i zaštiti stanara.

Na sastanku je istaknuto da predstavnici komunalne policije moraju da sprovode češću kontrolu mjera obavezne zaštite ljudi na gradilištima.

Predsjednik Kusovac je istakao značajnu ulogu Uprave za inspekcijske poslove, Komunalne policije, Kol centra i tima volontera u sprovođenju mjera Nacionalnog koordinacionog tijela.

post slika