Delegacija rumunskih privrednika u posjeti Opštini Tivat

02 jul 2024

Delegacija rumunskih privrednika iz regiona Dolj i grada Krajove posjetila je juče Tivat, a njjihov domaćin u Opštini Tivat bio je potpredsjednik opštine Jovan Brinić. Na sastanku koji je upriličen u Opštini gostima je predstavljen grad, njegovi privredni i u prvom redu turistički potencijali.

“Opština Tivat već je ostvarila određenu saradnju sa Rumunijom, bratimeći se sa opštinom Đurđu, ali smo vrlo spremni podržati i druge moguće vidove saradnje” istakao je potpredsjednik Brinić zahvaljujući ambasadi Rumunije u Crnoj Gori što već tradicionalno organizuje ovu vrstu susreta, inicirajući privrednu saradnju dvije zemlje. Sastanku je prisustvovao i konzul Rumunije u Crnoj Gori Radu Gorincioi.

Rumunsku delegaciju privrednika činili su predstavnici kompanija koje se bave “smart city” rješenjima, predstavnici regionalnih poslovnih asocijacija, predstavnici građevinske industrije sa inovativnim pristupima vršenju podzemnih radova na cjevovodnim sistemima, ali i predstavnici prehrambene industrije koji su zainteresovani za ostavrivanje partnerske saradnje sa kompatibilnim preduzećima u Crnoj Gori. Predstavnici opštinskog Sekretarijat za privredu, Službe za odnose sa investitorima i Biznis info centra razmjenili su kontakte sa privrednicima te sa njima razgovarali o potencijalnim modalitetima saradnje.

Čelni ljudi rumunske regije Dolj, grada Krajove, predstavnici privrede zajedno sa grupom novinara, borave u višednevnoj posjeti Crnoj Gori, sve u organizaciji Ambasade Rumunije u Crnoj Gori.

post slika

Galerija