Delegacija Tivta u posjeti Nišu

09 aug 2023

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović  i komandir opštinske Službe zaštite i spašavanja Milorad Giljača borave u višednevnoj posjeti Nišu kako bi prisustvovali obilježavanju krsne slave Gradske opštine Pantelej, Sv Pantelejmon. Tivatsku delegaciju su juče ugostile gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsjednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković.

Sotirovski je zahvalila na njihovom prisustvu, kojim su uveličali proslavu slave Gradske opštine Pantelej. Niš i Tivat godinama unazad grade prijateljsku saradnju. Dva grada povezuje avio linija Niš Tivat, a predstavljanje turističke ponude Tivta u Nišu postala je tradicija. Saradnja i razmjena iskustava se odvija i kada su u pitanju dobrovoljna vatrogasna društva.

„Uspostavljanje avio-linije između Niša i Tivta bio je prvi korak privredne i turističke saradnje Niša i Tivta“, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Komnenović je uputio čestitke povodom krsne slave Opštine Pantelej. On je naveo da su u Tivtu najbrojniji turisti iz Srbije, a da je samo letovima sa aerodroma u Nišu u ovaj grad do sada stiglo preko 1.600 gostiju.

Nakon prijema kod gradonačelnice i rukovodstva Opštine Pantelej uslijedio je svečani koktel dok je za danas najavljenja jutarnja liturgija, praznični ručak i svečana akademija na Fakultetu umjetnosti.

post slika

Galerija