DJEČJIM KARAVANOM U TIVTU POČELI NOVEMBARSKI DANI

07 nov 2017

Današnjom posjetom crkve Sv. Srđa na Đurđevom brdu u organizaciji opštinskog Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti počelo je obilježavanje Novembarskih dana u opštini Tivat.
U izletu pod nazivom “Dječji karavan kroz kulturnu baštinu“ učestvovali su učenici JU OŠ “Drago Milović” (odjeljenje V4) sa nastavnicom Nevenkom Saveljić, predstavnici Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti i direktorica škole, Ružica Lazarević.

Bila je ovo prilika da se djeca upoznaju sa jednom od najstarijih crkvi na teritoriji opštine Tivat, sa crkvom Sv. Srđ, a zaljubljenik u kulturnu istoriju Tivta, Dragan Rajčević iznio im je detalje o istoriji ovog kulturnog dobra.
Nakon toga učesnici karavana obišli su prostorije NVO “Atelje Slaby” , gdje im je Milivoj Slaby praktično prikazao proces izrade figura od gline. U “Ateljeu Slaby” svi učesnici imali su priliku da uživaju u raznovrsnom posluženju.
Ispred Sekretarijata, događaju su prisustvovali sekretarka, mr Dubravka Nikčević sa saradnicama Vesnom Radnjić, Ivanom Petković i Anom Ivanović.

izlet sl.4

izlet sl.3

izlet sl.2

post slika