Dodjela nagrade za najbolju praksu

03 okt 2011

Na svečanosti 29.09.2011 g u Bečićkom hotelu Splendid, Opštini Tivat uručena je I nagrada za najbolju praksu u oblasti unapređenja poslovnog ambijenta za projekat „Mikrokreditni fond kao primjer unapređenja poslovnog ambijenta u lokalnoj samoupravi“. U ime Opštine Tivat, nagradu je primio Miodrag Kankaraš, Predsjednik Opštine.

Narednog dana, na završnoj konferenciji „ Jačanje odgovornosti i transparentnosti na lokalnom nivou u Crnoj Gori – najbolje prakse i naučene lekcije“, radnom timu Opštine Tivat kojeg čine: Jovanka Laličić-nacionalni ekspert, Petar Vujović- koordinator projekta, Kristina Petrović- odbornik, Đorđe Trajčevski – NVO „Pravi put“ i Slaviša Ognjenović – NVO „Omladinski centar“,  uručen je  sertifikat za uspješno realizovani projekat „Kancelarija u jednom koraku – SMS servis i WEB portal“ koji se realizovao pod pokroviteljstvom Zajednice Opština, VNG Internationala i MATRE ( Programa socijalne transformacije Holandske vlade).

Predstavnici opština pet nagrađenih najboljih praksi, među kojima su i predstavnici opštine Tivat,  učestvovali su u interaktivnim radioniciama vođenim od strane eksperata VNG Internationala.

Zajednica opština i njeni eksperti predstavili su svoju novu uslugu “Centar znanja” koji predstavlja zbir svih informacija vezano za transparentnost i odgovornost na lokalnom nivou, kao i podatke o evropskim integracijama. “Centar znanja” namijenjen je kao pomoć svim opštinama u Crnoj Gori, a i drugim korisnicima, u nalaženju svih potrebnih podataka u ovim oblastima, i izložen je na veb sajtu Zajednice opština Crne Gore.

 

Opština Tivat će i u narednom periodu nastaviti sa uspješnom realizacijom projekata u korist svojih građana.

 

KABINET PREDSJEDNIKA

 

post slika